Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Philips BDM4037U
40" IPS LCD 4K monitor
Autor:Ante Glavurdić
12.6.2017.
naša ocjena:
7,2
vaša ocjena:
0
Volimo
  • Ogromna dijagonala od 40"
  • Dobra kvaliteta prikaza slike
  • Moderan dizajn
  • Veliki izbor video ulaza i USB hub
Ne volimo
  • Nedostatak ergonomskih funkcija
  • Stalak je labav
  • Reflektirajući premaz na ekranu
AKTUALNOST
Najavljen:
ožujak 2017.
U prodaji od:
lipanj 2017.
Prvi dojam
Osim što je očigledno ogroman, prvo što ćete primjetiti za PHILIPS BDM 4037U monitor je koliko je tanak i dobro dizajniran. Najveći dio profila monitora je debel samo nekoliko destaka milimetara, a jedino dio gdje se skriva elektronika je nešto deblji. Monitor bi svakako izgledao ekskluzivinije da je opasan aluminijem.
8
Dizajn i kvaliteta izrade
Što se tiče materijala; sprijeda je plastika koja oponaša aluminij, a sa stražnje strane je glossy bijela plastika. Stalak je jedini dio od aluminija i iako je dizajnerski gledano atraktivan, imam par zamjerki. Prvo, jednostavno je nemoguće zetegnuti stalak dovoljno dobro da bi se uklonilo svo kretanje monitora, pa će se on ljuljati koliko god se trudili. A drugo je nedostatak ergonomskih funkcija.
7
Jednostavnost korištenja
Navigiranje menijem se radi sa joystickom skrivenim sa stražnje strane monitora. Ispočetka je malo nespretno, ali sučelje je pregledno i lako se njime navigira. Od zanimljivih opcija tu su recimo slika u slici ili postavljanje do čak 4 slike sa različitih inputa odjednom. Što se tiče povezivosti, na raspologanju su vam 2 Display Porta, 2 HDMI-a, te čak i prastari VGA. Na stražnjoj strani imai i USB hub sa 4 usb 3.0 utora, od kojih jedan podržava brzo punjenje.
7
Uporabljivost i praktičnost
Što se tiče samog ekrana, imam većinom samo riječi pohvale. Rubovi su vrlo tanki i ne odvlače pažnju kod korištenja. Jedina bitna zamjerna je što je ekran prekriven sa sjajnim premazom koji je vrlo reflektirajući, pa ako ste blizu prozora definitivno će vam smetati odbljesak. Inače, radi se o VA panelu koji pokriva 99,98% sRGB boja, te preko 83% ADOBE boja. Zbog toga, monitor bi mogao biti dobar odabir i za video i foto obradu jer ćete moći postaviti hrpu alata zbog velike dijagonale.
7
NAPOMENA: Ne odgovaramo za eventualne pogreške u opisu proizvoda.
Ukupna ocjena
7,2
Ovo je jedan od rijetkih monitora sa ovako velikom dijagonalom, za koju bismo do prije par godina rekli da je rezervirana samo za TV. Ipak, brzo ćete se naviknuti na njega jer uz veliku dijagonalu vaša produktivnost će biti na jednoj novoj razini. A kada dođe vrijeme za zabavu zaigrati igrice ili pogledati film na ovom monitoru je poseban užitak.
VIDEO TEST
Gdje kupiti
Preporučena cijena: 7.999,00 kn
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.