Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
4 aplikacije za dijeljenje podataka između iOS-a, Androida i Windowsa
Pomoću njih dijelite svoje podatke između uređaja bez ikakvih ograničenja
Koliko god je prijenos podataka olakšan brojnim tehnološkim mogućnostima, toliko ga otežavaju nekompatibilnosti operativnih sustava. Tako je, primjerice, iOS rigidan prema slanju i primanju podataka s drugih platformi, dok Android i Windows solidno surađuju. Zbog toga nastaju aplikacije za lakši prijenos podataka, a mi vam donosimo 4 najbolje.
Aplikacije su besplatne i dostupne na više operativnih sustava

U obzir treba uzeti i kako se ovdje ne radi o standardnim stranicama za pohranu podataka u oblaku (npr. Dropbox), niti o računima e-pošte (recimo, Gmail), jer su oni limitirani svojim kapacitetom, a neki od njih nisu ni besplatni. Dakle, ovdje pričamo o mobilnim aplikacijama koje nadomještavaju ove nedostatke.

.

1. Send Anywhere

Send Anywhere je brza, jednostavna aplikacija koja je besplatna i ne zahtijeva nikakvu registraciju. Skinite aplikaciju i spojite oba uređaja na istu Wi-Fi mrežu. Nakon što ste odabrati datoteke koje želite poslati, aplikacija generira obični i QR kod. Nakon skeniranja QR koda ili unosa klasičnoga, prijenos počinje odmah. Ova je opcija sigurnija od korištenja oblaka ili e-maila, jer aplikacija ne radi putem interneta, već samo vaše mreže, što znači da se vaše datoteke neće kopirati ili spremiti bilo gdje, osim na spojene uređaje. Također možete preuzeti proširenje za Chrome koje vam omopgućuje dijeljenje slika i PDF datoteka izravno iz preglednika te slanje privitaka do 10 GB na Gmailu i Slacku, dajući vam više mogućnosti za dijeljenje putem različitih platformi.

iOS | Android | Windows 

.

2. Feem v4

Feem v4 je slična Send Anywhereu, ali nudi više mogućnosti suradnje, jer ima fokus na poslovne sadržaje. Aplikacija također naglašava sigurnost, jer preskače bilo koji tip integracije u oblak. Umjesto toga, podaci se prebacuju s uređaja na uređaj pomoću zajedničke mreže. Prijenos podataka neće utjecati na potrošnju podatkovnog prometa na mobitelima. Ako ste daleko od Wi-Fi veze, možete pretvoriti svoj uređaj u privremeni Hotspot i dijeliti vezu s drugim uređajem. Ova aplikacija ima i chat, što olakšava prijenos podataka u malim tvrtkama, jer umjesto nabacivanja USB stickom po uredu, mogu dijeliti podatke i surađivati u aplikaciji. Feem v4 je, uz to, dostupna na najviše platformi od svih. 

iOS | Android | Windows | Linux | Mac OSX

.

3. Instashare

Kao što mu ime naslućuje, Instashare služi za dijeljenje slika pomoću jednostavne drag-and-drop (povuci i pusti) metode. Možete ga koristiti na više uređaja, besplatan je, a i nema ograničenja u veličini podataka. Aplikacija je namijenjena korisnicima koji žele podijeliti slike između osobnih uređaja, a ne s drugim korisnicima, iako je i to moguće ako ste na istoj mreži. Instashare, također, putem proširenja, radi s velikim brojem drugih aplikacija, poput Safarija.

iOS | Android | Windows | Mac

.

4. PushBullet

Ako ste tip osobe koja želi Android smartphone, iOS tablet i Windows PC, onda znate da se oni međusobno ne slažu najbolje. No, s Pushbulletom, možete stvoriti kohezivna iskustva na različitim uređajima, operacijskim sustavima i web preglednicima. Aplikacija ne samo da omogućava brzo slanje datoteka između uređaja, već njome možete baratati SMS porukama i obavijestima na svim vašim uređajima, pa čak i razgovarati s drugim korisnicima Pushbulleta. Također možete postaviti upozorenja za različite web stranice koje pratite, svoje omiljene izvođače ili čak određene novosti. Linkovi se također mogu dijeliti brzo, bez kopiranja i lijepljenja. Ovdje se ipak morate registrirati, ali je zato preuzimanje besplatno. 

iOS | Android | Windows 

.

Više o temi aplikacije.

Komentari (0)
Pročitano (689)
Najbolje besplatne aplikacije za iPad
iPad je prema našem mišljenju jedan od pet najboljih tableta koji se trenutno mogu naći na tržištu. Dolazi u nekoliko varijanti i veličina kojima je zajednički velik broj aplikacija. Za vas smo probrali i izdvojili deset besplatnih (da, dobro vidite) aplikacija za iPad ravno iz App Storea.
30.12.2016.
10 top aplikacija za iPhone u 2016.
Kao šećer na kraju, naš posljednji članak u 2016. će se baviti najboljim aplikacijama za iPhone u staroj godini. Kao što znamo, iPhone nije bilo kakav smartphone, već je klasa za sebe, pa smo se trudili u skladu s time i odabrati 10 najboljih aplikacija.
31.12.2016.
Top 10 najboljih aplikacija za iOS i Android (2016)
Istražili smo koje su najpopularnije i najkorisnije nove aplikacije za Android i iOS u četvrtom kvartalu 2016-te. Donosimo popis 10 trenutno najzanimljivijih. Uzmite u obzir da neke nisu dostupne za obje platforme (Android i Apple), već samo za jednu.
17.11.2016.
7 novih domaćih aplikacija se razvija u ZIP-u
Nakon natječaja i selekcije početkom mjeseca, ZIP je primio sedam novih startupova u svoj četveromjesečni Startup program. On podrazumijeva prolazak kroz intenzivan edukacijski program široke ZIP mentorske mreže te rad u ZIP.Factory coworking prostoru, gdje borave alumni i trenutni timovi, opremljenim svime potrebnim za rad i razvoj modernih IT proizvoda.
18.3.2015.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.