Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Adata predstavila Premier SP550 M.2 2280 SATA 6Gb/s SSD memorijsku karticu
To je još jedna iz serije računalnih kartica M.2 formata, koji je sve popularniji zbog raširene uporabe tankih prijenosnika i ultrabooka
Premier SP550 M.2 ima do 480 GB prostora, brzine od 560 MB/s za čitanje i 510MB/s za pisanje podataka, s nasumičnim 4K čitanjem podataka od 75K IOPS-a
Kupnja Premier SP550 M.2 kartice omogućuje korisniku besplatno skidanje Adatine SSD Toolbox aplikacije kao i softvera koji olakšava migraciju operativnoga sustava i ostalih datoteka

Dalekoistočni proizvođač računalnih komponenti, Adata, nedavno je predstavila novu memorijsku karticu pod nazivom Premier SP550 M.2 2280 SATA 6Gb/s SSD. To je još jedna iz serije računalnih kartica M.2 formata, koji je sve popularniji zbog raširene uporabe tankih prijenosnika i ultrabooka, kojima nedostaje mjesta unutar kućišta. 

Performanse Premiera SP550 M.2 uključuju do 480 GB prostora, brzine od 560 MB/s za čitanje i 510MB/s za pisanje podataka, s nasumičnim 4K čitanjem podataka od 75K IOPS-a zahvaljujući SMI kontroleru i SLC cache tehnologiji. Također, Premier SP550 M.2 podržava rad u simuliranom SLC (single-level cell) načinu rada za dodatni boost performansi. Mogućnost da DRAM-a djeluje kao međuspremnik cacheu (gdje SSD koristi RAM kao privremeni, ultra-brzi cache) također poboljšava performanse čitanja i pisanja podataka i to dvostruko u usporedbi sa SSD-ovima koji ne koriste DRAM cache.

Premier SP550 M.2 2280 opremljen je RAID engineom i data shaping tehnologijom, postižući dulji radni vijek i veću stabilnost uređaja. Tu je također i LDPC (low density parity check) tehnologija koja ispravlja potencijale greške prilikom upravljanja podacima, te donosi povećavanje integriteta podataka i unaprijeđenu kvalitetu transfera. Nadalje, DEVSLP (device sleep) način rada kod Premier SP550 M.2 dodatno smanjuje njegovu potrošnju i tako produljuje radni vijek baterije prijenosnika.

Kupnja Premier SP550 M.2 kartice omogućuje korisniku besplatno skidanje Adatine SSD Toolbox aplikacije kao i softvera koji olakšava migraciju operativnoga sustava i ostalih datoteka. SSD Toolbox dopušta korisnicima da prate stanje i upravljaju Premier SP550 M.2 2280 SSD-om, dostavljajući im informacije poput statusa diska, razine istrošenosti i preostalog radnog vijeka. Cijena Adatine grafičke kartice je oko 120 dolara

.

Više o temi Adata.

Komentari (0)
Pročitano (1437)
SD kartica od pola terabajta
SanDisk je predstavio najveću SD karticu na svijetu. Na minijaturnu veličinu SD kartice uspjeli su staviti čak 512 gigabajta mjesta za pohranu.
15.9.2014.
Mac Pro sa 128 gigabajta RAM-a
Transcend je predstavio memorijske module kapaciteta 32GB, a četiri takva modula mogu se staviti u Mac Pro za ukupan kapacitet od 128GB RAM-a.
19.3.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.