Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Adata predstavila Premier SP550 M.2 2280 SATA 6Gb/s SSD memorijsku karticu
To je još jedna iz serije računalnih kartica M.2 formata, koji je sve popularniji zbog raširene uporabe tankih prijenosnika i ultrabooka
Premier SP550 M.2 ima do 480 GB prostora, brzine od 560 MB/s za čitanje i 510MB/s za pisanje podataka, s nasumičnim 4K čitanjem podataka od 75K IOPS-a
Kupnja Premier SP550 M.2 kartice omogućuje korisniku besplatno skidanje Adatine SSD Toolbox aplikacije kao i softvera koji olakšava migraciju operativnoga sustava i ostalih datoteka

Dalekoistočni proizvođač računalnih komponenti, Adata, nedavno je predstavila novu memorijsku karticu pod nazivom Premier SP550 M.2 2280 SATA 6Gb/s SSD. To je još jedna iz serije računalnih kartica M.2 formata, koji je sve popularniji zbog raširene uporabe tankih prijenosnika i ultrabooka, kojima nedostaje mjesta unutar kućišta. 

Performanse Premiera SP550 M.2 uključuju do 480 GB prostora, brzine od 560 MB/s za čitanje i 510MB/s za pisanje podataka, s nasumičnim 4K čitanjem podataka od 75K IOPS-a zahvaljujući SMI kontroleru i SLC cache tehnologiji. Također, Premier SP550 M.2 podržava rad u simuliranom SLC (single-level cell) načinu rada za dodatni boost performansi. Mogućnost da DRAM-a djeluje kao međuspremnik cacheu (gdje SSD koristi RAM kao privremeni, ultra-brzi cache) također poboljšava performanse čitanja i pisanja podataka i to dvostruko u usporedbi sa SSD-ovima koji ne koriste DRAM cache.

Premier SP550 M.2 2280 opremljen je RAID engineom i data shaping tehnologijom, postižući dulji radni vijek i veću stabilnost uređaja. Tu je također i LDPC (low density parity check) tehnologija koja ispravlja potencijale greške prilikom upravljanja podacima, te donosi povećavanje integriteta podataka i unaprijeđenu kvalitetu transfera. Nadalje, DEVSLP (device sleep) način rada kod Premier SP550 M.2 dodatno smanjuje njegovu potrošnju i tako produljuje radni vijek baterije prijenosnika.

Kupnja Premier SP550 M.2 kartice omogućuje korisniku besplatno skidanje Adatine SSD Toolbox aplikacije kao i softvera koji olakšava migraciju operativnoga sustava i ostalih datoteka. SSD Toolbox dopušta korisnicima da prate stanje i upravljaju Premier SP550 M.2 2280 SSD-om, dostavljajući im informacije poput statusa diska, razine istrošenosti i preostalog radnog vijeka. Cijena Adatine grafičke kartice je oko 120 dolara

.

Više o temi Adata.

Komentari (0)
Pročitano (1677)
SD kartica od pola terabajta
SanDisk je predstavio najveću SD karticu na svijetu. Na minijaturnu veličinu SD kartice uspjeli su staviti čak 512 gigabajta mjesta za pohranu.
15.9.2014.
Mac Pro sa 128 gigabajta RAM-a
Transcend je predstavio memorijske module kapaciteta 32GB, a četiri takva modula mogu se staviti u Mac Pro za ukupan kapacitet od 128GB RAM-a.
19.3.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.