Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Apple Clips je konkurencija Snapchatu i Instagramu
Iako će se moći dijeliti video s te aplikacije na Instagramu
Iako neće biti dostupna do travnja, Apple Clips je aplikacija o kojoj se naveliko govori. Ona bi trebala učiniti videe još lakšima za obradu i dijeljenje na društvenim mrežama, a najviše će konkurirati Snapchatu i Instagramu.
Clips opcijama nalikuje na Instagram i Snapchat

Iako je Clips sličan popularnim platformama za dijeljenje vizualnog sadržaja te omogućuje gotovo slične opcije, postoji nekoliko razlika. Najbitnije od svega jest da Apple nije pokrenuo novu društvenu mrežu. Clips je mobilna aplikacija pomoću koje se sadržaj može dijeliti na društvenim mrežama, dakle alat za stvaranje sadržaja za druge društvene mreže. Nadalje, aplikacija je nastala na temelju iskustva u obradi fotografije i videa, a ne kao projekt nekoliko entuzijasta koji je uspio.

Također, za razliku od spomenute softverske ponude, Clips je prva aplikacija za uređivanje videozapisa koju je Apple stvorio direktno za mobilne platforme, a ne za već postojeću ponudu desktop opcija na iOS-u. Uz to, ako je iMovie namijenjen onima koji se ne snalaze u Final Cutu, onda Clips služi onima koji se ne snalaze u računalnom iMovieu. 

Maksimalna duljina videa u Clipsu je 1 sat

Na glavnom zaslonu možete snimati video, fotografije ili uzeti nešto iz svoje arhive. Uz standardni fotoaparat, tu je i obrnuti gumb, tako da možete snimati selfije. Aplikacija ne zahtijeva gotovo nikakvo znanje o snimanju i montaži već samo dovoljno strpljenja da držite ovalni crveni gumb s natpisom "Hold to record" (drži za snimanje). Video će se snimati onoliko koliko držite gumb, a isto vrijedi i za fotografije, koje se mogu svajpati ili zumirati. Jednom snimljeni, video ili fotografija će biti spremljeni u maloj traci na dnu aplikacije, u kojoj se mogu mijenjati i uređivati scene. Ograničenje trajanja jedne scene je 30 minuta, a cijelog klipa je jedan sat. 

U Clips je uvedena tehnologija sinkronizacije govora i teksta

Na vrhu je niz mogućnosti za dodatno "peglanje" videa, uključujući i animirane titlove, filtere i simbole. Najviše pažnje je privukla Live Titles, značajka koja automatski stvara titlove na temelju korisnikovog govora. Značajka je plod dugogodišnjeg rada na tehnologiji spajanja govora i teksta, a čini se kako je to Appleu konačno i uspjelo. Tu je i značajka Soundtrack, koja donose desetke glazbenih podloga iz aplikacije ili omogućuje odabir glazbe koju su kupili preko iTunesa.

Zanimljivo je da se Apple odlučio izraditi aplikaciju bez platforme ili mreže te da je udario tamo gdje je u tajnosti godinama stvarao tehnologiju. Možda je ovo samo prvi korak prema nečemu većem i boljem, no u svakom slučaju treba vidjeti kakav će komercijalni uspjeh imati Clips. Aplikacija će biti prvo dostupna na iPhoneima (i to od 5 nadalje), a tek kasnije će doći na iPad i iPod Touch.

.

Više o temi Apple

Komentari (0)
Pročitano (360)
Apple prodaje prerađene nove MacBookove Pro
Apple je prošlog listopada predstavio novu verziju MacBooka Pro, a sad su se najnovije varijante bez Touch Bara pojavile u Appleovoj internetskoj trgovini i to u odjelu prerađenih (refurbished) uređaja. Čak i takvi, novi MacBookovi su i dalje vrhunski proizvod.
16.3.2017.
Nova epizoda Samsunga protiv Applea na sudu
Ako ste mislili da se Samsung i Apple samo utrkuju tko će imati bolji mobitel i tablet, ili čiji će uređaj više ljudi kupiti, prevarili ste se. Oni svoje bitke vode i na sudovima, uglavnom spočitavajući jedni drugima neke sličnosti, koje su se s vremenom pojavljivale na njihovim uređajima.
20.2.2017.
Apple bi mogao uraniti s iPhoneom 8 i AR naočalama
Apple bi prema najavama koje su se pojavile, trebao ranije izbaciti novi iPhone 8. Ali, to nije sve. Uz iPhone bi trebale biti predstavljene i pametne naočale s mogućnošću prikaza proširene stvarnosti.
13.2.2017.
Apple seli proizvodnju iPhonea u Indiju
Suprotno najavama, ali i očekivanjima Donalda Trumpa, Apple će jedan dio proizvodnje preseliti u Indiju. Točnije, novi iPhonei će se proizvoditi u Bangaloreu, a ne u nekom od gradova SAD-a.
9.2.2017.
Apple patentirao ekran s rupama za smartphone?
Apple je, čini se, napravio korak više od konkurencije i stvorio nešto što bi trebalo promijeniti oblik i funkcionalnost pametnih telefona budućnosti. Naime, patentirali su OLED ekran na savitljivoj površini, koji ima male rupice za prijenos podataka.
16.1.2017.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.