Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Apple iCloud ipak nije hakiran?
Je li Apple zapravo nevin?
Apple je objavio kako nedavna krađa fotografija slavnih o kojoj svi pričaju nije uzrokovana greškom u njihovim servisima - kako u iCloudu tako i u aplikaciji za nalaženje iPhonea.
iCloud je spomenut kao krivac u jednoj od vijesti koje su prenijele krađu te su to svi dalje prenijeli bez provjere izvora. 

Odmah nakon objave vijesti o krađi fotografija kao krivci su spomenuti Appleovi iCloud i Find my iPhone servisi. Spekulacija je pomalo i imala smisla jer je većina fotografija bila napravljena upravo iPhoneom. Niz internetskih portala prenio je vijest o greškama u Apple servisima, a nije dugo trebalo ni da se počne pričati o konačnom dokazu nesigurnosti pohrane podataka u Cloud servisima.

Nakon laganog smirivanja situacije Apple je objavio kako iCloud ipak nije hakiran, ili ako je - Apple za to nije kriv. Ono što se iz službene objave može iščitati između redaka je da se najvjerojatnije radilo o klasičnim krađama passworda izvedenim na najstaromodnije načine. Poseban problem nastaje kada se izgubljeni passwordi mogu vraćati odgovoranjem na sigurnosna pitanja, tj. pitanja na koja bi samo korisnik trebao znati odgovor.

Kako je dobar dio privatnog života slavnih osoba zapravo javan, utoliko je lakše doznati odgovore na njihova sigurnosna pitanja. Možda je Cloud još uvijek siguran, ali uz korištenje tehnologije poput Touch ID, tj. čitanja otisaka prsta umjesto pisanja passworda.

.

Više o temi Apple.

>> iCloud (oblak) paraju munje

>> Najbolji dodaci za Google Drive

Komentari (0)
Pročitano (1360)
Apple Maps sustižu Google Maps
Unatoč užasno lošem startu Apple Maps aplikacija za mape se oporavila te je sada dostigla sveprisutni Google Maps - barem u dijelu svijeta.
29.8.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.