Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Apple iCloud ipak nije hakiran?
Je li Apple zapravo nevin?
Apple je objavio kako nedavna krađa fotografija slavnih o kojoj svi pričaju nije uzrokovana greškom u njihovim servisima - kako u iCloudu tako i u aplikaciji za nalaženje iPhonea.
iCloud je spomenut kao krivac u jednoj od vijesti koje su prenijele krađu te su to svi dalje prenijeli bez provjere izvora. 

Odmah nakon objave vijesti o krađi fotografija kao krivci su spomenuti Appleovi iCloud i Find my iPhone servisi. Spekulacija je pomalo i imala smisla jer je većina fotografija bila napravljena upravo iPhoneom. Niz internetskih portala prenio je vijest o greškama u Apple servisima, a nije dugo trebalo ni da se počne pričati o konačnom dokazu nesigurnosti pohrane podataka u Cloud servisima.

Nakon laganog smirivanja situacije Apple je objavio kako iCloud ipak nije hakiran, ili ako je - Apple za to nije kriv. Ono što se iz službene objave može iščitati između redaka je da se najvjerojatnije radilo o klasičnim krađama passworda izvedenim na najstaromodnije načine. Poseban problem nastaje kada se izgubljeni passwordi mogu vraćati odgovoranjem na sigurnosna pitanja, tj. pitanja na koja bi samo korisnik trebao znati odgovor.

Kako je dobar dio privatnog života slavnih osoba zapravo javan, utoliko je lakše doznati odgovore na njihova sigurnosna pitanja. Možda je Cloud još uvijek siguran, ali uz korištenje tehnologije poput Touch ID, tj. čitanja otisaka prsta umjesto pisanja passworda.

.

Više o temi Apple.

>> iCloud (oblak) paraju munje

>> Najbolji dodaci za Google Drive

Komentari (0)
Pročitano (1563)
Apple Maps sustižu Google Maps
Unatoč užasno lošem startu Apple Maps aplikacija za mape se oporavila te je sada dostigla sveprisutni Google Maps - barem u dijelu svijeta.
29.8.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.