Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Apple predstavlja iOS 11 na WWDC-u?
Novi iOS donosi nove opcije
Za tri dana počinje WWDC, Appleova velika godišnja konferencija za razvojne programere, na kojoj bi se mogla otkriti sljedeća verzija sustava iOS. Zbog nedostatka bilo kakvih glasina ili provjerenih informacija o iOS-u 11, većina toga se temelji na željama i nagađanjima.
Koncept iOS-a 11 baziran je na funkcionalnosti računala

Tako je MacStories sastavio koncept iOS-a 11 koji se fokusira na ono što će se promijeniti za iPade. Glavna značajka ovog koncepta je povlačenje i ispuštanje (drag-and-drop). Nije baš nova opcija, no po načinu na koji se izvršava u videozapisu koji možete vidjeti ispod, čini se kao da se radi o novoj značajci, što bi moglo dati vrijednost novom iPadu, ako će on biti predstavljen na WWDC-u. Apple u posljednje vrijeme forsira iPad Pro kao alternativu za računala. No, da bi to bilo zaista moguće, jednostavne radnje poput dodavanja fotografija ili kopiranja dijelova teksta moraju biti besprijekorne kao i na računalu. Činiti to bez miša nije lako, ali drag-and-drop to pojednostavljuje.

Postoji nekoliko drugih konceptnih značajki koje se ovdje navode. Neke su smislene, poput  dodavanja značajke Snooze u e-poštu. S obzirom na to da Google ulazi u AI značajke u svojoj iOS aplikaciji Gmaila, Apple će se morati boriti ovdje, a dodavanje funkcionalnosti aplikaciji zaliha e-pošte je pravi potez. Neke značajke Siri bi se, stoga, trebale pojavljivati i u Mailu.

Nešto gušće posložen početni zaslon nije toliko izgledna opcija. Ona bi zahtijevala da Apple prizna da je već godinama imao pogrešnu koncepciju dizajna te klasično spartanski kućne zaslone učinio još malo pretrpanim. Elementi u traci na vrhu zaslona bi se mogli pokazati itekako korisnim. Videozapis, između ostalog, prikazuje područje brzog pristupa, koje se može pogledati u bilo kojoj aplikaciji, a uz to ima nekoliko okvira s prikvačenim aplikacijama, slikama i web stranicama. Ovo je dobra ideja za poboljšanje višezadaćnosti, a mogla bi biti korisna u nastojanju Applea da iPad učini zamjenom za laptop. 

.

Više i temi iOS, Apple.

Komentari (0)
Pročitano (519)
4 aplikacije za dijeljenje podataka između iOS-a, Androida i Windowsa
Koliko god je prijenos podataka olakšan brojnim tehnološkim mogućnostima, toliko ga otežavaju nekompatibilnosti operativnih sustava. Tako je, primjerice, iOS rigidan prema slanju i primanju podataka s drugih platformi, dok Android i Windows solidno surađuju. Zbog toga nastaju aplikacije za lakši prijenos podataka, a mi vam donosimo 4 najbolje.
19.2.2017.
Pet najvažnijih značajki iOS-a 10.2
Apple je nakon malog milijuna beta verzija konačno pustio u upotrebu iOS 10.2. Iako se to čini kao mala nadogradnja sustava, ona donosi velik broj novih značajki, a najvažnije smo izdvojili u ovom članku.
20.12.2016.
Top 10 najboljih aplikacija za iOS i Android (2016)
Istražili smo koje su najpopularnije i najkorisnije nove aplikacije za Android i iOS u četvrtom kvartalu 2016-te. Donosimo popis 10 trenutno najzanimljivijih. Uzmite u obzir da neke nisu dostupne za obje platforme (Android i Apple), već samo za jednu.
17.11.2016.
Najavljen iOS 10
Apple je službeno najavio najnoviju verziju svoje mobilne platforme - iOS 10. To će biti najveća nadogradnja od kada postoji iOS. Prenosim najvažnije funkcije na koje se Apple osvrnuo tokom izlaganja.
14.6.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.