Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Delkin superizdržljive SD kartice
Za profesionalne fotografe
Tvrtka Delkin predstavila je novu "black" liniju SD kartica namijenih fotografima koji rade u težim uvjetima.
Compact Flash (CF) kartica inače su izdržljivije od znatno manjih i tanjih SD kartica.

U mnogim profesionalnim fotoapartima još uvijek se koriste pomalo zastarjele CF kartice, iako su manje SD kartice postale industrijski standard. Razlog je izdržljivost u težim uvjetima korištenja, ali nove kartice tvrtke Delkin obećavaju kako će rizik gubitka fotografija zbog oštećenja kartice svesti na minimum.

Kartice dolaze u veličinama od 32GB, 64GB ili 128GB, a svu su Class 3 tipa što znači da brzina zapisivanja nikad nije manja od 30 MB/s. Ove kartice mogu izdržati ekstremne temperature ili pritisak te su čak vodootporne, a informacije o cijeni i dobavljivosti još nisu objavljene.

Više o temi SD.

Komentari (0)
Pročitano (1267)
SD kartica od pola terabajta
SanDisk je predstavio najveću SD karticu na svijetu. Na minijaturnu veličinu SD kartice uspjeli su staviti čak 512 gigabajta mjesta za pohranu.
15.9.2014.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
3.10.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.