Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Dodijeljene nagrade na Danima komunikacija
Mnoštvo kampanja je zadovoljilo kriterije komunikacijsko-marketinškog žirija
Na Danima komunikacija u subotu su dodijeljene nagrade X, a proglašeni su i ovogodišnji pobjednici natjecanja za mlade kreativce Young Lions Croatia. Uz to, dodijeljene su nagrade Effie i MIXX za najbolje učinkovite i digitalne kampanje u Hrvatskoj u protekloj godini.
Nagrade su dodijeljene za uspješne poslovne strategije i reklamne kampanje

Natjecanje za "mlade lavove" dio je globalnog natjecanja Cannes Young Lions. Dobitnici Grand Prixa hrvatskog izdanja dobit će priliku predstaviti svoje znanje i kreativnost zajedno s kolegama iz čitavog svijeta. Natjecanje Cannes Young Lions održat će se u lipnju u sklopu Međunarodnog festivala kreativnosti Cannes Lions. U sklopu natjecanja Young Lions Croatia zadatak je bio osmisliti kampanju za servis Zeleni telefon koji potiče građane na aktivnije sudjelovanje u zaštiti okoliša. Prestižnu Grand Prix nagradu i putovanje na festival Cannes Lions 2017. osvojili su  Matko Buntić i Fran Mubrin iz agencije 404 za rad „Zeleni otisak“, koji su bili i prvoplasirani tim u kategoriji cyber.

Nacionalno kreativno natjecanje IdejaX nagrađuje, pak, originalne ideje koje pomiču granice, neovisno o vrsti medija u kojem su realizirane na tržištu. Nagradu X za agenciju godine dobila je agencija McCann Zagreb, dok je nagradu X za oglašivača godine dobio Hrvatski Telekom. Zlatnu nagradu X je dobilo sedam, srebrnu također 7, a brončanu šest kampanja. Dodijeljene su još i nagrade X za najbolji copywriting, najbolji dizajn i art direction, cjelovitu kampanju te izvedbenu vještinu, produkciju ili upotrebu tehnologije u nekom oglasnom sredstvu

Ukupno je dodijeljen set od 4 raznih nagrada: Young Lions, IdejaX, Effie i Mixx

Na temelju slogana „Ideje koje djeluju“, nagrada Effie dodjeljuje se za najznačajnija postignuća u tržišnim komunikacijama na temelju kriterija učinkovitosti. Za njih je konkurirao sveukupno 51 projekt. Grand Prix i zlatnu nagradu Croatia Effie osvojili su Zagrebačka pivovara, primarna agencija BBDO Zagreb, medijska agencija Universal McCann i agencija Degordian za kampanju „Počeši s razlogom“. Zlatni Effie su dobile još dvije kampanje, srebrni jedna, a brončani čak 7 kampanja.

Nagradu MIXX "Best in show" koja se dodjeljuje za najkreativnije i najučinkovitije radove u online oglašavanju osvojila je agencija Digitalist za kampanju Potraži spas u H1 za klijenta H1 Telekom. MIXX nagrade su dodijeljene i u kategoriji Brand awareness kampanja "Out Of Office Awards 2016" agencija BBDO Zagreb i Grayling za Hrvatsku turističku zajednicu. Osim ovih, dodijeljeno je još 8 nagrada Mixx u raznim kategorijama

.

Više o temi komunikacije

Komentari (0)
Pročitano (234)
Suosnivač Pirate Baya stiže na Dane komunikacija
Najveći domaći komunikacijski festival Dani komunikacija 2017 polako zatvara popis sudionika, a na njemu se uz velikane odnosa s javnošću i marketinga pojavilo i ime Petera Sundea Kolmissopija, suosnivača i bivšeg glasnogovornika nekad omiljene stranice za "skidanje" putem torrenta - The Pirate Baya.
8.3.2017.
Otvorene prijave na natjecanja Dana komunikacija
Otvorene su prijave za dva prestižna natjecanja Dana komunikacija – nacionalno kreativno natjecanje IdejaX i natjecanje Mixx za najbolje digitalne projekte. S otvorenjem prijava, predstavljeni su i novi pravilnici natjecanja. Agencije svoje projekte na Mixx mogu prijaviti do 5. ožujka, a prijave na IdejuX bit će otvorene sve do 10. ožujka.
19.1.2017.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.