Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Epson predstavio nove profesionalne skenere za film i fotografije
Novi modeli profesionalnih skenera su Perfection V850 Pro i V800 Photo
Epson je na sajmu Photokina predstavio dva nova plošna skenera za film i fotografije: Perfection V850 Pro i Perfection V800 Photo. Ovi skeneri namijenjeni su za digitalizaciju kataloga i zbirki fotografija na filmu i tradicionalnih fotografija na papiru i njihovo pohranjivanje u profesionalnoj kvaliteti. Epsonovo rješenje vodeće je na tržištu zahvaljujući kvaliteti optičkih komponenti, velikoj površini skeniranja, širokom izboru formata filmova i naprednim opcijama uklanjanja prašine i ogrebotina.
Oba skenera koriste Digital ICE tehnologije za uklanjanje oštećenja i smetnji čime se uklanja potreba za ručnim retuširanjem. Digital ICE za film koristi naprednu kombinaciju infracrvenog svjetla i složenih algoritama za otkrivanje i uklanjanje defekata na površini.

Modeli Perfection V850 Pro i Perfection V800 Photo donose dobru kvalitetu profesionalnog skeniranja, veliku brzinu rada i produktivnosti u različitim formatima filma (pozitiva i negativa) uključujući 35 mm film, 35 mm dijapozitiv, srednji format i 5x4 inča. Perfection V850 Pro ima mnogo značajki te je namijenjen profesionalnim fotografima i naprednim entuzijastima koji će cijeniti jednostavno rukovanje i brz rad uređaja.

Sustav dvostruke leće (dual lens) omogućava skeniranje filma u visokoj rezoluciji od 6400 dpi i fotografija na 4800 dpi, uz automatski odabir odgovarajuće leće za optimalnu kvalitetu i brzinu skeniranja. Uz visoku optičku gustoću (4.0 Dmax) skeneri mogu reproducirati širok raspon tonova uz ekstremnu preciznost, pogotovu tamne detalje na originalnim fotografijama.

Držači filma nanovo su konstruirani kako bi bili robusniji i omogućili bolju kontrolu visine držača za fino podešavanje žarišne duljine. Novi držači filma uključuju i anti-Newton ring ploče za držanje originalnih fotografija čime se poboljšava kvaliteta skeniranja (V850 uključuje dva kompleta držača za poboljšanu produktivnost).

Oba skenera koriste i Epsonovu ReadyScan LED tehnologiju koja povećava produktivnost uz gotovo trenutno zagrijavanje (manje od jedne sekunde) što korisnicima praktički omogućava početak rada bez čekanja. Oba skenera ispunjavaju uvjete certifikata ENERGY STAR, dijelom zahvaljujući vrlo niskoj potrošnji energije ReadyScan LED tehnologije i vrlo niskoj temperaturi izvora LED svjetla uz koju je izuzetno sigurno skenirati i najosjetljivije originalne fotografije.

Model Perfection V850 Pro uključuje i High Pass Optics (anti reflektivni premaz na leći i super reflection ogledalo koje omogućava najveću razinu kvalitete i povećava brzinu skeniranja), besplatan fluid mount dodatak koji se posebno naručuje (opcijski na V800 Photo) te profesionalni softver za skeniranje koji uključuje SilverFast SE Plus 8 te i1 Scanner.

Modeli Perfection V850 Pro i V800 Photo biti će dostupni na tržištu od listopada 2014. po još nepoznatim cijenama.

.

Više o temi Epson.

>> Epsonu nagrada za najbolji poslovni skener

>> Epson u Zagrebu predstavio drugu generaciju Ink Tank pisača

Komentari (0)
Pročitano (1499)
Vezani proizvodi
Epson Moverio BT-200 naočale će koristiti piloti easyJeta
U sklopu šireg nastojanja u prihvaćanju inovativnih tehnologija radi poboljšavanja zrakoplovne flote, easyJet procjenjuje korištenje uređaja s tehnologijom proširene stvarnosti (Augmented Reality, AR) koji pilotima i inženjerima pomažu u pojednostavljivanju postupka inženjeringa i usluge.
11.6.2014.
Epson je predstavio nove projektore kratkog dometa
Novi Epsonovi projektori kratkog dometa daju slike u jako dobroj kvaliteti i nude čitav niz funkcija te time postavljaju novi standard odnosa uloženog i dobivenog. Projektori su namijenjeni za uporabu u učionicama i manjim prostorijama za sastanke, a mogu funkcionirati na zidnom stalku ili na stolu smještenom odmah uza zid, čime se dobiva dodatan prostor na radnom stolu.
17.10.2014.
U Zagrebu je Epson predstavio nove projektore
Epson je u sklopu sajma Zagreb Audio Video Show predstavio projektore namijenjene poslovnim korisnicima i obrazovnim ustanovama te kućnoj zabavi. Najvažnija značajka Epsonovih projektora jest da isporučuju sliku svijetlih boja, i do tri puta snažniju od usporedivih DLP projektora s jednim čipom. Zahvaljujući vlastitoj 3LCD tehnologiji Epson proizvodi video projektore koji se odlikuju superiornom izvedbom uz nisku potrošnju energije.
28.10.2014.
I Epson ima nosive gadgete: Runsense i Pulsense za fitness
Poznati proizvođač satova Seiko zapravo je dio Epson Seiko korporacije. Nije za čuditi se što je Epson stoga na tržište izbacio dvije pametne narukvice koje se povezuju sa smartphoneom. Runsense i Pulsense će vam poslužiti prije svega za fitness.
30.11.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.