Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Facebook će omogućiti besplatne pozive putem WiFi-ja
Vijest koja će mnoge iznenaditi zapravo ne predstavlja ništa novo u smislu tehnološkog rješenja. Ono što iznenađuje je tko je ponudio uslugu. Radi se naime o VoIP telefonskim pozivima koji se odvijaju putem interneta. Najpopularniji servis za tu uslugu je Skype, a sada je Facebook odlučio ponuditi isto. Uz više od milijardu korisnika, to doista mijenja perspektivu ove usluge.

SAMO PUTEM iPHONE APLIKACIJE ZASADA

Nakon što su Facebook poruke dovele do sve manjeg korištenja SMS usluge, posebice kod mlađih skupina korisnika, ta tvrtka ima novi as u rukavu. Odlučili su ponuditi uslugu besplatnih poziva putem Facebooka (prema pisanju TheVergea, trenutno samo za područje SAD-a). Sve što vam treba je instalirana Facebook Messenger aplikacija, WiFi ili 3G data konekcija, Facebook profil i možete uputiti poziv drugoj osobi s kojom ste povezani

Osim ograničenosti za područje SAD-a, u početku će usluga biti dostupna samo za Apple iPhone uređaje na iOS platformi. To samo govori tko je broj 1. na tržištu aplikacija (ili se iz Facebooka osvećuju Googleu zbog konkuriranja s Google Plus mrežom?). U svakom slučaju, sumnjamo da će proći dugo dok Facebook ponudi ovu uslugu za Google Android OS korisnike, Windows Phone OS i druge manje zastupljene platforme. Uz to, za vjerovati je kako će korištenje ove usluge putem najsnažnije društvene mreže na svijetu postati vrlo snažna konkurencija za inače itekako uspješan Skype.

Besplatne pozive moći ćete uskoro ostvarivati putem svog iOS uređaja. Usluga je ponuđena putem popularne Facebook Messenger aplikacije u 2.1 nadogradnji inačice

<strong>Autor: </strong>Marin Cetinić <em>via</em> <a href="http://www.theverge.com/2013/1/16/3883538/facebook-launches-free-calling-in-messenger-for-iphone-us" target="_blank">TheVerge</a>
16.1.2013.
Tagovi
Komentari (0)
Pročitano (2033)
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.