Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Ferrania vraća u život analogne filmove
Za ljubitelje klasike
Talijanski proizvođač analognih filmova Ferrania uz pomoć Kickstart kampanje uspio se vratiti u punu proizvodnju.
Nedavno su hollywoodski redatelji koji još snimaju na film (Nolan, Burton...) natjerali Kodak da nastavi proizvoditi filmove.

Tvrtka Ferrania bila je jedan od najpopularnijih proizvođača filma za fotoaparate i video kamere, kao i proizvođač fotoaparata koji su u Europi te pogotovo u Italiji bili prilično popularni. S usponom digitalne industrije počeli su propadati kao i mnogi drugi slični proizvođači, da bi tvrtka bila konačno ugašena 2010. godine. 

Međutim, preko Kickstartera je osnovana nova tvrtka - FILM Ferrania, koja će uz pomoć prikupljenog novca spasiti originalne Ferrania pogone za proizvodnju filmova. U početku će se ponovno početi proizvoditi 100 ASA ScotchChrome film iz kasnih devedesetih, ali plan je kasnije proizvoditi cijeli niz filmova u različitim formatima, kako za fotoaparate tako i za video kamere.

Više o temi film.

Komentari (0)
Pročitano (1000)
Christian Bale će glumiti Stevea Jobsa
Scenarist Aaron Sorkin potvrdio je kako je za glavnu ulogu u najnovijem biografskom filmu o Steveu Jobsu angažiran Christian Bale. Nakon dobre glume Ashtona Kutchera, vidjet ćemo kako će se u toj ulozi snaći Bale.
28.10.2014.
Novi lomografski film za hipstere
Tvrtka Lomography predstavila je najnoviji film u ponudi, Lomochrome Turquoise će sve boje na vašim fotografija prebaciti prema plavoj nijansi.
29.10.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.