Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Firefox 4 uz GPU?
Ekskluzivno za Windows korisnike, FireFox je izdao beta verziju svoje četvrte inačice, koja bi po riječima programera trebala iskorištavati podjednako procesor i grafičku karticu - ubrzavajući time sam rad ovog preglednika.

Razlog ovakvog poteza je očit- sve veća popularnost HTML5 sadržaja na internetu. Većina vas je vjerojatno upoznata s problemima koje za sobom nosi Flash tj. zauzimanje previše procesorske snage- što je najveći problem na netbookovima i slabijim računalima.

HTML5 rješava upravo taj problem, ali ipak zahtjeva neke dodatne resurse od samog računala. Kako bi se surfanje dodatno olakšalo, programeri FireFoxa su se dosjetili jedne, već dugo očekivane mogućnosti - podjednako iskorištavanje procesora i grafičke kartice. 

 

 

Samim time se sav teret HTML5 sadržaja podijeli na CPU i GPU, što daje znatno više prostora za rad i samim time ubrzava surfanje. Samo je pitanje u kojoj mjeri će to iskorištavati i na koji način će se moći iskoristiti mobilne inačice grafičkih procesora, koje su većinom integrirane na samoj ploči ili uklopljene u procesor. 

<strong>Autor</strong>: Srđan Vunić <em>via </em><a href="http://www.engadget.com/2010/09/09/firefox-4-beta-5-brings-gpu-acceleration-for-windows/" target="_blank">Engadget</a>
9.9.2010.
Tagovi
Komentari (0)
Pročitano (1699)
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.