Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Firefox 4 uz GPU?
Ekskluzivno za Windows korisnike, FireFox je izdao beta verziju svoje četvrte inačice, koja bi po riječima programera trebala iskorištavati podjednako procesor i grafičku karticu - ubrzavajući time sam rad ovog preglednika.

Razlog ovakvog poteza je očit- sve veća popularnost HTML5 sadržaja na internetu. Većina vas je vjerojatno upoznata s problemima koje za sobom nosi Flash tj. zauzimanje previše procesorske snage- što je najveći problem na netbookovima i slabijim računalima.

HTML5 rješava upravo taj problem, ali ipak zahtjeva neke dodatne resurse od samog računala. Kako bi se surfanje dodatno olakšalo, programeri FireFoxa su se dosjetili jedne, već dugo očekivane mogućnosti - podjednako iskorištavanje procesora i grafičke kartice. 

 

 

Samim time se sav teret HTML5 sadržaja podijeli na CPU i GPU, što daje znatno više prostora za rad i samim time ubrzava surfanje. Samo je pitanje u kojoj mjeri će to iskorištavati i na koji način će se moći iskoristiti mobilne inačice grafičkih procesora, koje su većinom integrirane na samoj ploči ili uklopljene u procesor. 

<strong>Autor</strong>: Srđan Vunić <em>via </em><a href="http://www.engadget.com/2010/09/09/firefox-4-beta-5-brings-gpu-acceleration-for-windows/" target="_blank">Engadget</a>
9.9.2010.
Tagovi
Komentari (0)
Pročitano (1623)
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.