Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Gledajte što vidi vaš dron kroz Epsonove AR naočale
Epson je započeo suradnju s kineskim proizvođačem dronova DJI, koja će rezultirati mogućnošću gledanja snimki drona na njihovu modelu AR pametnih naočala Moverio AR.
Vlasnici dronova će golim okom, na OLED zaslonima naočala, vidjeti podatke o letu i snimke svog drona

Epsonova suradnja s tvrtkom DJI je već na početku postala uzbudljiva, jer je donijela nešto što je dosad bilo teško zamislivo. Zamislite da vaš dron poleti 25-30 metara uvis, dok vi upravljate njime sa zemlje. Vjerojatno ste zamišljali da možete vidjeti isto što i dron, odnosno gledati iz ptičje perspektive. E, pa to je sad moguće. 

Naime, rezultat suradnje je prilagodba aplikacije DJI Go upotrebi na Moverio BT-300 pametnim naočalama za izmijenjenu stvarnost. DJI Go je aplikacija koja omogućuje pregledavanje snimki s kamera dronova te praćenje padataka o letu. Zahvaljujući fuziji ova dva proizvoda, vlasnici dronova će golim okom, na OLED zaslonima naočala, vidjeti podatke o letu i snimke svog drona. Ova poboljšana aplikacija će biti kompatibilna za DJI-eve modele dronova Phantom, Inspire i Matrice te za stabilizacijski sustav Osmo

Epson i DJI su vodili računa o državnim i međunarodnim pravilima o letenju, tako da će korištenje drona, naočala i mobilne aplikacije biti sigurno. Ova sinergija je već predstavljena prilikom zaključivanja suradnje ova dva proizvođača, a moći će se vidjeti na sajmu Copter World u Kolnu od 20. do 25. rujna. Epsonove Moverio BT-300 naočale se već nalaze u pretprodaji po cijeni od 799 dolara bez poreza, a očekuje se da će u službenoj prodaji biti krajem godine.

.

Više o temi Epson.

Milan Dalmacija via dpreview.com
12.9.2016.
Komentari (0)
Pročitano (940)
Vezani proizvodi
Epson ima novi laserski projektor EH-LS10500
Epson je predstavio novi laserski projektor pod nazivom EH-LS10500, koji se odlikuje zanimljivim karakteristikama. No, vrijedi reći nekoliko riječi i o konkurenciji, odnosno o tome, što bi kupac trebao očekivati od projektora ponuđenih na tržištu.
1.10.2016.
Aplikacija Snapchat lansira pametne naočale s kamerom
Popularna aplikacija Snapchat predstavila je svoj prvi fizički proizvod. Radi se o naočalama s ugrađenom kamerom naziva "Spectacles". Posebnost je što ove sunčane imaju ugrađenu bežičnu širokokutnu kameru koja snima na vaš mobitel ili Snapchat aplikaciju
4.10.2016.
Popularni DJI Kineze pretvara u inovatore
"Made in China" pred deset i više godina baš i nije bilo nešto što bi nas oduševljavalo. Danas, Kina je napredovala i polako od masovnog kopirača produkata postaju inovatori. Tvrtka DJI osnovana 2006. poznata po Phantom dronovima jedan je od pozitivnih primjera kineske inovacije.
7.10.2016.
Delftacopter je dron idealan za prijevoz paketa i robe
Iz nizozemskog Sveučilišta Delft stiže nam dron koji je specijaliziran za prijenos paketa i robe. Neobičan dizajn u obliku dvokrilca omogućuje mu bolju upravljivost te prelete duljih relacija i prijenos težih paketa.
7.10.2016.
Epson predstavio softver za upravljanje ispisom
Epson je predstavio Print Admin, softver za upravljanje ispisom. Ovo rješenje omogućuje poduzećima da poboljšaju sigurnost dokumenata te da nadziru troškove ispisa i skeniranja. Upotreba Epson Print Admina je intuitivna, a proizvod je osmišljen za upravljanje na daljinu.
16.10.2016.
Veći broj dronova potiče razvoj osiguranja dronova
Osim što dronovi služe za procjenu štete prilikom zahtjeva za isplatu police osiguranja, mogli bi i sami postati osigurano sredstvo. Naime, sve više osiguravajućih kuća čak i u Hrvatskoj nudi osiguranje dronova, odnosno osiguranje odgvornosti za njegovo korištenje, ali i kasko.
19.10.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.