Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Google Guetzli smanjuje JPEG datoteke za 35 posto
I to bez gubitka kvalitete fotografija
Google je predstavio svoj otvoreni JPEG enkoder pod nazivom Guetzli. Ovaj sustav može umanjiti veličinu JPEG datoteka do 35 posto bez gubitka kvalitete i time osloboditi memoriju vaših gadgeta.
Guetzli se još treba doraditi da bi postao potpuno funkcionalan

Cilj Guetzlija je proizvesti vizualno jednake fotografije pri nižoj brzini prijenosa od drugih uobičajenih JPEG enkodera, Međutim, autori studije iz koje je ovaj enkoder nastao upozoravaju na to da je ovaj alat za komprimiranje podataka vrlo spor. 

Google je predstavio novi enkoder u četvrtak i to pojedinostima koje omogućuju korištenje alata webmasterima i drugima pri smanjivanju veličine JPEG datoteka. Algoritam spaja napredne "psihovizualne modele" s tehnikama kompresije. Google želi da buduća istraživanja kompresije fotografija budu bazirana na Guetzlijevim psihovizualnim rješenjima.

Iako Google navodi prednosti koje se odnose na webmastere (brže učitavanje web stranica), algoritam je dostupan svima putem GitHuba. Upute za postavljanje i korištenje funkcija odnose se na više platformi, uključujući Windows, MacOS i Linux.

.

Više o temi Google.

Komentari (0)
Pročitano (307)
Kako koristiti Googleove fontove u Photoshopu?
Iako Photoshop nudi više od 250 različitih fontova, za neke kreativce to naprosto nije dovoljno. U ovom članku objašnjavamo koji su alati potrebni za instaliranje dodatnih 800 Googleovih fontova, koji će zadovoljiti i one najzahtjevnije.
18.3.2017.
Google patentirao šiltericu s kamerom i zvučnikom
Iako smo znali vidjeti proizvode koji su istovremeno gadgeti i odjevni predmeti, nismo znali da bi na tu ideju mogao doći i Google. Naime, nedavno mu je odobren patent iz 2013. koji je zapravo kapa šilterica s ugrađenom kamerom i zvučnikom.
14.3.2017.
Kako spriječiti Google da zna sve o vama?
Mnogi od nas se pitaju zna li Google baš sve. Kad je riječ o nama i onome što radimo na internetu, odgovor je - da. Prije desetak godina je tadašnji izvršni direktor Googlea, Eric Schmidt, rekao da, ako na internetu radimo nešto što ne želimo da itko sazna, onda je najbolje da to uopće ne radimo, jer uvijek postoji mogućnost da je to negdje zabilježeno i da bi tajna mogla biti otkrivena. Donosimo vam načine kako to spriječiti.
11.3.2017.
Kako saznati je li vam račun na Googleu hakiran?
Prije nekoliko tjedana pojavio se virus nazvan Gooligan, koji napada račune na Googleu. Procjenjuje se da je dosad hakirano više od milijun računa, a ovdje možete saznati kako provjeriti je li i vaš račun ugrožen.
6.12.2016.
Android Windowsu preotima titulu najkorištenijeg OS-a
Nakon više od osam godina u rukama potrošača, Android je spreman prestići Windows kao najkorišteniji operativni sustav na svijetu. Ovo mjerenje je izradila tvrtka StatCounter, koja prati trendove u svijetu web prometa. Microsoft Windows ima najmanju prednost ispred Androida i, ako se sadašnji trendovi nastave, mogli bi uskoro zamijeniti svoja mjesta.
15.3.2017.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.