Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Google prilagođava pretraživanje mobilnim uređajima
Stranice koje nisu prilagođene mobilnim uređajima mogle bi ostati u sjeni ostalih
Google je počeo eksperimentirati s jednom od najvećih promjena u pretraživanju. Naime, uskoro bi pri pretraživanju prioritet mogli imati sadržaji prilagođeni mobilnim uređajima.
Pri pretraživanju prednost će dobiti stranice prilagođene mobilnim uređajima

Tvrtka je počela testirati novu "mobile first" verziju svog indeksa pretraživanja, što znači da će tvrtka dati prioritet mobilnim sadržajima u svojim rezultatima pretraživanja. Uz novu nadogradnju, Google će odrediti ljestvicu stranica na temelju njihovih mobilnih sadržaja. Iako je ranije izvijestio da se planira stvaranje potpuno odvojenog mobilnog indeksa, iz tvrtke kažu kako će se koristiti isti indeks kao i prije. 

No, kako to zapravo funkcionira? Googleovi botovi indeksiraju web praćenje više od 60 trilijuna web stranica i linkova unutar njih. Google ih potom kategorizira u masovni indeks temeljen na stotinama različitih faktora. Ovaj je indeks, zajedno s nizom algoritama, ono što omogućuje Googleu da prikaže relevantne rezultate pretraživanja kada netko unese upit u okvir za pretraživanje. Proces pretraživanja se neće promijeniti, no indeksi će davati prioritet mobilnim web stranicama u svojoj ljestvici pretraživanja.

Iz Googlea poručuju kako je vrijeme da se prilagodimo mobilnosti

Postoji puno posljedica ove promjene, ali najočitija je ta da će web stranice koje nemaju funkcionalne mobilne verzije, vjerojatno biti postavljene niže u rezultatima pretraživanja, a samim time i manje vidljive korisnicima. Ovim potezom Googleova poruka je vrlo jasna: Sad je vrijeme da se prilagodimo mobilnosti.

To je velika promjena kojoj će trebati još neko vrijeme da se u potpunosti uspostavi, ali za korisnike to znači puno bolje pretraživanje mobilnih sadržaja. Većina Googleovih pretraga je aktivirana s mobitela, što je i dodatan razlog za optimizaciju usluge prema ovoj ciljanoj publici. Iako je sve u fazi testiranja, tvrtka nudi nekoliko prijedloga za one koji žele biti sigurni da su njihove web stranice spremne za promjene. Njih možete pogledati na blogu Google Webmaster.

.

Više o temi Google.

Komentari (0)
Pročitano (619)
Google Map Maker odlazi u povijest
Google je odlučio ugasiti Map Maker, alat kojim ste mogli ispravljati i dopunjavati čitav sustav mapa. No, srećom to ne znači da to više nećete moći činiti, jer bi se trebao aktivirati novi program.
16.11.2016.
Još lakši razvoj aplikacija uz Google Firebase
Nedavno predstavljena Googleova platforma Firebase omogućuje developerima jednostavnije stvaranje aplikacija ili igara bez obzira na alate, značajke ili druge platforme koje developeri koriste.
15.11.2016.
Google Map Maker odlazi u povijest
Google je odlučio ugasiti Map Maker, alat kojim ste mogli ispravljati i dopunjavati čitav sustav mapa. No, srećom to ne znači da to više nećete moći činiti, jer bi se trebao aktivirati novi program.
16.11.2016.
Još lakši razvoj aplikacija uz Google Firebase
Nedavno predstavljena Googleova platforma Firebase omogućuje developerima jednostavnije stvaranje aplikacija ili igara bez obzira na alate, značajke ili druge platforme koje developeri koriste.
15.11.2016.
Kako onesposobiti nove kartice sa sugestijama na Chromeu?
Google je na verziju Chromea za Android ubacio novu stranicu kartica (tabova) koja nudi sugerirane, sponzorirane sadržaje bazirane na temelju onoga što ste nedavno pretraživali. Ako vam je mrsko da Google zna što želite i da pritom nudi sponzorirani sadržaj, postoji rješenje.
27.10.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.