Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Google prilagođava pretraživanje mobilnim uređajima
Stranice koje nisu prilagođene mobilnim uređajima mogle bi ostati u sjeni ostalih
Google je počeo eksperimentirati s jednom od najvećih promjena u pretraživanju. Naime, uskoro bi pri pretraživanju prioritet mogli imati sadržaji prilagođeni mobilnim uređajima.
Pri pretraživanju prednost će dobiti stranice prilagođene mobilnim uređajima

Tvrtka je počela testirati novu "mobile first" verziju svog indeksa pretraživanja, što znači da će tvrtka dati prioritet mobilnim sadržajima u svojim rezultatima pretraživanja. Uz novu nadogradnju, Google će odrediti ljestvicu stranica na temelju njihovih mobilnih sadržaja. Iako je ranije izvijestio da se planira stvaranje potpuno odvojenog mobilnog indeksa, iz tvrtke kažu kako će se koristiti isti indeks kao i prije. 

No, kako to zapravo funkcionira? Googleovi botovi indeksiraju web praćenje više od 60 trilijuna web stranica i linkova unutar njih. Google ih potom kategorizira u masovni indeks temeljen na stotinama različitih faktora. Ovaj je indeks, zajedno s nizom algoritama, ono što omogućuje Googleu da prikaže relevantne rezultate pretraživanja kada netko unese upit u okvir za pretraživanje. Proces pretraživanja se neće promijeniti, no indeksi će davati prioritet mobilnim web stranicama u svojoj ljestvici pretraživanja.

Iz Googlea poručuju kako je vrijeme da se prilagodimo mobilnosti

Postoji puno posljedica ove promjene, ali najočitija je ta da će web stranice koje nemaju funkcionalne mobilne verzije, vjerojatno biti postavljene niže u rezultatima pretraživanja, a samim time i manje vidljive korisnicima. Ovim potezom Googleova poruka je vrlo jasna: Sad je vrijeme da se prilagodimo mobilnosti.

To je velika promjena kojoj će trebati još neko vrijeme da se u potpunosti uspostavi, ali za korisnike to znači puno bolje pretraživanje mobilnih sadržaja. Većina Googleovih pretraga je aktivirana s mobitela, što je i dodatan razlog za optimizaciju usluge prema ovoj ciljanoj publici. Iako je sve u fazi testiranja, tvrtka nudi nekoliko prijedloga za one koji žele biti sigurni da su njihove web stranice spremne za promjene. Njih možete pogledati na blogu Google Webmaster.

.

Više o temi Google.

Komentari (0)
Pročitano (370)
Google Map Maker odlazi u povijest
Google je odlučio ugasiti Map Maker, alat kojim ste mogli ispravljati i dopunjavati čitav sustav mapa. No, srećom to ne znači da to više nećete moći činiti, jer bi se trebao aktivirati novi program.
16.11.2016.
Još lakši razvoj aplikacija uz Google Firebase
Nedavno predstavljena Googleova platforma Firebase omogućuje developerima jednostavnije stvaranje aplikacija ili igara bez obzira na alate, značajke ili druge platforme koje developeri koriste.
15.11.2016.
Google Map Maker odlazi u povijest
Google je odlučio ugasiti Map Maker, alat kojim ste mogli ispravljati i dopunjavati čitav sustav mapa. No, srećom to ne znači da to više nećete moći činiti, jer bi se trebao aktivirati novi program.
16.11.2016.
Još lakši razvoj aplikacija uz Google Firebase
Nedavno predstavljena Googleova platforma Firebase omogućuje developerima jednostavnije stvaranje aplikacija ili igara bez obzira na alate, značajke ili druge platforme koje developeri koriste.
15.11.2016.
Kako onesposobiti nove kartice sa sugestijama na Chromeu?
Google je na verziju Chromea za Android ubacio novu stranicu kartica (tabova) koja nudi sugerirane, sponzorirane sadržaje bazirane na temelju onoga što ste nedavno pretraživali. Ako vam je mrsko da Google zna što želite i da pritom nudi sponzorirani sadržaj, postoji rješenje.
27.10.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.