Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Google razvija platformu za zapošljavanje
Google Hire novi je konkurent LinkedInu i Jobviteu
Postoji mnogo platformi za traženje i davanje poslova. Sjetimo se samo LinkedIna i Jobvitea. Čak je i Facebook prije nekoliko mjeseci krenuo u testiranja svojih rješenja, a istim putem sad ide i Google.
Google Hire je već u razvoju, ali se ne zna kad će biti aktiviran

Već godinama zaposlenici i poslodavci na ovim i sličnim društvenim mrežama, fokusiranim na tržište rada grade poslovne mreže, stvaraju kontakte i suradnje. Google je do sada bio potpuno izvan ovog segmenta tržišta, ali sada su i oni odlučili potencijalnim zaposlenicima i poslodavcima pružiti svoje viđenje uspješnog načina za traženje posla preko weba. Naime, Google uskoro planira aktivirati platformu za razmjenu i potražnju poslova pod nazivom Google Hire.

Za sada se sve odvija u popriličnoj tišini, no u Google Enterprise & Cloudu rade na razvoju nove usluge. Navodno je projekt temeljen na bivšem startupu Bebop, kojega je Google kupio 2015. Trenutačno nema detaljnijih informacija o tome kako će točno izgledati Google Hire, kao što još uvijek nije definirano kada će ju Google lansirati. Ipak, ne treba sumnjati kako će Google Hire biti apsolutno zanimljiv, sve dok se ne vidi hoće li doista moći napasti LinkedIn i druge velike igrače tržištu ili će završiti kao Google+.

.

Više o temi Google.

Komentari (0)
Pročitano (97)
Facebook Workplace uskoro besplatan
U listopadu je Facebook predstavio svoju inačicu za poslovne korisnike i tvrtke pod nazivom Workplace. To je zapravo verzija najpopularnije svjetske društvene mreže prilagođena poslovnim potrebama. No, za razliku od Facebooka, Workplace nije bio besplatan, ali i to će se uskoro promijeniti.
11.4.2017.
Facebook ugrožava LinkedIn svojim poslovnim opcijama
Najveća svjetska poslovna mreža, LinkedIn dobila je konkurenciju. Prije tri dana se na Facebook stranicama nekih tvrtki pojavila opcija Jobs koja pomaže u kreiranju oglasa za posao. To bi moglo dovesti do prebacivanja dijela korisnika s LinkedIna na Facebook.
10.11.2016.
LinkedIn kupio SlideShare
LinkedIn, poslovna dru&scaron;tvena mreža koja je objavila udvostručenje dobiti u odnosu na pro&scaron;lu godinu, kupila je <em>SlideShare </em>servis za dijeljenje prezentacija na webu i to za 118,75 milijuna dolara. LinkedIn kao dru&scaron;tvenu stranicu najvi&scaron;e koriste poslovni ljudi, dok je snaga<em> SlideSharea</em> u dijeljenju prezentacija istih tih poslovnih ljudi, stoga je ova akvizicija bila logičan slijed stvari.
18.5.2012.
Google pustio opciju provjere podataka
U vrijeme kada lažne vijesti preplavljuju internet, teško je razlučiti što je točno i istinito, a što nije. Google je napravio prvi korak prema otkrivanju istine uvođenjem opcije Fact Check u svoju tražilicu.
15.4.2017.
Google predstavio razvojnu verziju Androida O
Google je prije koji dan predstavio i pokrenuo razvojnu verziju novog Androida O. Tako će developeri u idućih nekoliko mjeseci moći dalje razvijati sustav, dodavati funkcije i otklanjati nedostatke, prije nešto što se počne puštati Beta varijanta, a naspolijetku i konačna verzija ovog OS-a.
26.3.2017.
Odsad je moguće pretraživati Google i izvan mreže
Google je uveo jedno zanimljivo ažuriranje svoje aplikacije na OS Android. Ono će omogućiti da "stanete u red" prilikom pretraživanja, ako ste izvan mreže. Kad se ponovno spojite na mrežu, rezultati vašeg pretraživanja će biti spremni.
27.1.2017.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.