Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Google razvija platformu za zapošljavanje
Google Hire novi je konkurent LinkedInu i Jobviteu
Postoji mnogo platformi za traženje i davanje poslova. Sjetimo se samo LinkedIna i Jobvitea. Čak je i Facebook prije nekoliko mjeseci krenuo u testiranja svojih rješenja, a istim putem sad ide i Google.
Google Hire je već u razvoju, ali se ne zna kad će biti aktiviran

Već godinama zaposlenici i poslodavci na ovim i sličnim društvenim mrežama, fokusiranim na tržište rada grade poslovne mreže, stvaraju kontakte i suradnje. Google je do sada bio potpuno izvan ovog segmenta tržišta, ali sada su i oni odlučili potencijalnim zaposlenicima i poslodavcima pružiti svoje viđenje uspješnog načina za traženje posla preko weba. Naime, Google uskoro planira aktivirati platformu za razmjenu i potražnju poslova pod nazivom Google Hire.

Za sada se sve odvija u popriličnoj tišini, no u Google Enterprise & Cloudu rade na razvoju nove usluge. Navodno je projekt temeljen na bivšem startupu Bebop, kojega je Google kupio 2015. Trenutačno nema detaljnijih informacija o tome kako će točno izgledati Google Hire, kao što još uvijek nije definirano kada će ju Google lansirati. Ipak, ne treba sumnjati kako će Google Hire biti apsolutno zanimljiv, sve dok se ne vidi hoće li doista moći napasti LinkedIn i druge velike igrače tržištu ili će završiti kao Google+.

.

Više o temi Google.

Komentari (0)
Pročitano (298)
Facebook Workplace uskoro besplatan
U listopadu je Facebook predstavio svoju inačicu za poslovne korisnike i tvrtke pod nazivom Workplace. To je zapravo verzija najpopularnije svjetske društvene mreže prilagođena poslovnim potrebama. No, za razliku od Facebooka, Workplace nije bio besplatan, ali i to će se uskoro promijeniti.
11.4.2017.
Facebook ugrožava LinkedIn svojim poslovnim opcijama
Najveća svjetska poslovna mreža, LinkedIn dobila je konkurenciju. Prije tri dana se na Facebook stranicama nekih tvrtki pojavila opcija Jobs koja pomaže u kreiranju oglasa za posao. To bi moglo dovesti do prebacivanja dijela korisnika s LinkedIna na Facebook.
10.11.2016.
LinkedIn kupio SlideShare
LinkedIn, poslovna dru&scaron;tvena mreža koja je objavila udvostručenje dobiti u odnosu na pro&scaron;lu godinu, kupila je <em>SlideShare </em>servis za dijeljenje prezentacija na webu i to za 118,75 milijuna dolara. LinkedIn kao dru&scaron;tvenu stranicu najvi&scaron;e koriste poslovni ljudi, dok je snaga<em> SlideSharea</em> u dijeljenju prezentacija istih tih poslovnih ljudi, stoga je ova akvizicija bila logičan slijed stvari.
18.5.2012.
Google pustio opciju provjere podataka
U vrijeme kada lažne vijesti preplavljuju internet, teško je razlučiti što je točno i istinito, a što nije. Google je napravio prvi korak prema otkrivanju istine uvođenjem opcije Fact Check u svoju tražilicu.
15.4.2017.
Google predstavio razvojnu verziju Androida O
Google je prije koji dan predstavio i pokrenuo razvojnu verziju novog Androida O. Tako će developeri u idućih nekoliko mjeseci moći dalje razvijati sustav, dodavati funkcije i otklanjati nedostatke, prije nešto što se počne puštati Beta varijanta, a naspolijetku i konačna verzija ovog OS-a.
26.3.2017.
Odsad je moguće pretraživati Google i izvan mreže
Google je uveo jedno zanimljivo ažuriranje svoje aplikacije na OS Android. Ono će omogućiti da "stanete u red" prilikom pretraživanja, ako ste izvan mreže. Kad se ponovno spojite na mrežu, rezultati vašeg pretraživanja će biti spremni.
27.1.2017.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.