Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
iPhone 8 bi konačno mogao imati bežično punjenje baterije
Svi najveći konkurenti iPhonea već imaju tehnologiju bežičnog punjenja, a Apple tek razmišlja o tome
Nedavno je otkriven dokument koji naslućuje da bi Apple u budućnosti mogao implementirati tehnologiju bežičnog punjenja u iPhone. To bi bilo ravno čudu, s obzirom na to da Apple ne baš i ne voli biti u trendu s tehnološkim inovacijama.
Tehnologija bežičnog punjenja postoji već gotovo tri godine, a koriste je Nokia (odnosno Microsoft) te najveći Appleov rival, Samsung

Iako iPhone 7 još nije ni stigao na police domaćih trgovina već se počelo spekulirati kakve će karakteristike imati njegov nasljednik. Naime, predviđa se da će idući model Appleovog pametnog telefona biti predstavljen sljedeće godine (otprilike u isto vrijeme kad i "sedmica") te da će nositi naziv iPhone 8, što je i logično. No, pojavio se i prvi fizički dokaz o njegovim specifikacijama. Tako bi novi iPhone 8 trebao imati bežično punjenje

Iako se o tome nagađa još od početka godine, tek su sad otkriveni dokazi da Apple surađuje s tvrtkom Energous, kako bi implementirala njihovu WattUp tehnologiju bežičnog punjenja u svoje uređaje. To je čak potkrijepljeno i dokumentom u kojem piše da će se provesti testovi usklađenosti tehnologija, između ostalih, i s Appleom.evidence.png

WattUp tehnologija ne uključuje samo punjenje uređaja koji je polegnut na bežičnom punjaču, već stvara radiofrekvencijske džepove energije, kojima se uređaji mogu puniti i na daljinu. Preciznije rečeno, do 12 uređaja može biti punjeno na najviše 4,5 metra udaljenosti od jednog jedinog punjača

Iako je Energous diplomatski negirao tvrdnje, a Apple poslovično mudro šuti, pravo je vrijeme da se nešto napravi u segmentu punjenja na iPhoneima. Naime, tehnologija bežičnog punjenja postoji već gotovo tri godine, a koriste je Nokia (odnosno Microsoft) te najveći Appleov rival, Samsung. Galaxy S6 je imao bežično punjenje, dok je iPhone 6 morao ovisiti o kablu duljine oko metra. Na kraju će i iPhone 7 biti obješen za utičnicu zbog Appleove katastrofalne primjene novih tehnologija.

WattUp tehnologija ne uključuje samo punjenje uređaja koji je polegnut na bežičnom punjaču, već stvara radiofrekvencijske džepove energije, koji pune do 12 uređaja na najviše 4,5 metra udaljenosti

No, takav odnos prema proizvodima nije bezvezan. Naime, Apple namjerno kasni s implementacijom novih tehnologija kako bi provjerio njihovu funkcionalnost na tržištu, a potom razvio i svoju (često slabiju) verziju koju kasnije može (pre)skupo prodati. Naravno, bez obzira na to, bili bismo sretni da iPhone ima bežično punjenje, jer bi to značio korak naprijed prema statusu zaista funkcionalnog pametnog telefona, a ne pomodne elektroničke igračke. U videu možete vidjeti kako funkcionira tehnologija bežičnog punjenja. Iako se u njemu radi o automobilima, isti je princip i s mobitelima.

.

Više o temi iPhone. 

Milan Dalmacija
20.9.2016.
Komentari (0)
Pročitano (1088)
Galaxy S8 će imati kombinirani OS?
Nakon izlaska novog iPhonea 7, počele su kružiti razne priče što bi konkurencija mogla učiniti u sljedećim mjesecima kako bi zaprijetila novom Appleovom flagshipu. Novi Samsung Galaxy S8 bi, prema tim pričama, trebao imati kombinirani operativni sustav.
11.9.2016.
Predstavljena druga generacija Apple Watcha
Stigla je druga generacija Appleovog pametnog sata. Apple je iskoristio priliku i predstavio Watch Series 2 nekoliko trenutaka nakon predstavljanja nove verzije iPhonea. Baš kao i mobitel, ovaj sat donosi mnoštvo unaprijeđenih specifikacija u odnosu na prethodnika.
8.9.2016.
Predstavljeni novi iPhone 7 i iPhone 7 Plus
Predstavljen je novi iPhone 7, a s njime i nešto veća inačica, iPhone 7 Plus. Naime, osnovni model će imati zaslon dijagonale 4,7 inča, a 7 Plus će se raširiti na 5,5 inča. Dobra vijest je što su oba modela (konačno) otporna na vodu i prašinu, no Apple je priredio još iznenađenja.
8.9.2016.
Sweatcoin vam daje "novac" dok hodate
Sve što trebate učiniti jest preuzeti aplikaciju na iPhone 5s ili noviji, a aplikacija će pratiti i potvrditi kretanje s pomoću akcelerometra iz vašeg mobitela i GPS lokacije
29.8.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.