Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Kako pretvoriti Android mobitel u Wi-Fi hotspot?
I to u samo pet lakih koraka i na tri načina
Nije lako naći pouzdan bežični pristup internetu u pokretu, pogotovo ako ste u potrazi za sigurnom privatnom vezom. Javne Wi-Fi mreže mogu vas izložiti hakerima i stvoriti probleme s privatnošću. Ali, ako imate Android smartphone u džepu, možete ga pretvoriti u osobni Wi-Fi Hotspot. Evo kako je to moguće.
Provjerite postoje li ograničenja podatkovnog prometa kod vašeg teleoperatera

Svi pametni telefoni s Androidom 2.2 ili novijom inačicom imaju ugrađene hotspot mogućnosti, ali neki teleoperateri mogu ograničiti pristup značajki ovisno o pretplatničkom paketu. Također, vaš pametni telefon može pokrenuti malo drugačiju verziju Androida ovisno o uređaju, neki uređaji koriste "tvornički" Android, umjesto primjene vlastitog sučelja, recimo Samsung TouchWiza, pa neki od koraka za postavljanje hotspota mogu izgledati drugačije na vašem uređaju.

Prvi korak je da provjerite svog mobilnog operatera. Neke tvrtke imaju ograničenja podataka ili će vas pitati za kupnju dodatnog paketa. Nakon što ste se uvjerili da možete koristiti svoj mobitel kao mobilni hotspot s pretplatničkim paketom, slijedite korake u nastavku.

Pet koraka je potrebno da svoj Android uređaj pretvorite u Wi-Fi hotspot

Na početnom zaslonu, dodirnite Postavke -> Bežično i mreže. Potražite "Prijenosna Wi-Fi točka" i dodirnite kvačicu ili uključite kliznu traku pored opcije. Na nekim uređajima, možda ćete morati dodirnuti "Više" da biste proširili popis opcija u opciji Bežično i mreže.

Potom dodirnite "Wi-Fi žarišne točke" ili "Konfiguriranje Wi-Fi žarišne točke". Ovisno o uređaju, vaše žarišne točke mogu se zvati nešto malo drugačije. Ovdje možete vidjeti zadanu lozinku za svoj mobilni hotspot, koju možete promijeniti, ali i preimenovati SSID mreže, podesiti sigurnosne postavke i upravljati drugim uređajima na svom hotspotu.

Otvorite postavke Wi-Fija na uređaju koji želite povezati i pronađite svoj Android Hotspot na popisu dostupnih mreža. Ime vaše točke će biti isto kao i ime SSID mreže u postavkama žarišne točke. Naposlijetku odlučite želite li spojiti uređaj na Android Hotspot pomoću Wi-Fija, Bluetootha ili USB-a.

Povezivanje drugih uređaja je moguće na tri načina

Povezivanje putem Wi-Fija se vrši na način da u postavkama Wi-Fija na uređaju kojeg želite dijeliti s vašim Android uređajem potražite svoju mrežu, koja će biti imati isti naziv kao i na SSID mreže u postavkama žarišne točke. Dodirnite naziv mreže i spojite se pomoću lozinke koju ste stvorili pri konfiguraciji žarišne točke.

Za povezivanje Bluetoothom uključite postavke Bluetootha na uređaju kojim se želite povezati. Potom idite na postavke na vašem Android uređaju i odaberite "Bluetooth". Pronađite uređaj koji želite povezati i uparite ga. Možda ćete vidjeti kod na tabletu ili laptopu, koje ćete morati unijeti u svoj Android uređaj za povezivanje.

Spajanje putem USB-a je najlakše od svih jer USB kabel koji ste dobili s Android uređajem trebate priključiti na vaš tabet, laptop ili PC te, potom, odabrati mrežu s popisa Wi-Fi mreža.

Prilikom stvaranja hotspota treba obratiti pažnju na nekoliko stvari

Da biste isključili uređaje spojene na pristupnu točku, možete pogledati postavke hotspota da biste vidjeli popis povezanih uređaja, te isključiti jedan po jedan uređaj. A možete jednostavno isključiti hotspot i svi uređaji će se odmah odspojiti.
Ako ste zabrinuti o prelaženju ograničenje mjesečnog podatkovnog prometa možete ga provjeriti na Android uređaju pod Postavke -> Upotreba podataka. Uz to, uvijek se možete prijaviti na svoj račun kod teleoperatera kako bi vidjeli koliko imate podataka.Ako imate više Samsung uređaja, možete podijeliti svoje Hotspot mogućnosti odmah pomoću Samsung Flowa. Slično kao kod Appleove značajke "Instant Hotspot", dijeljenje hotspota putem Samsung Flowa radi samo između Samsung uređaja.

Navest ćemo još nekoliko stvari koje trebate uzeti u obzir kod stvaranja hotspota. Uvijek provjerite ograničenja paketa usluga, tako da znate koliko će vam biti naplaćeno ako premašite mjesečni promet. Nakon aktiviranja Wi-Fi hotspota, vidjet ćete poruku u traci Obavijesti. Pobrinite se da postavite snažnu lozinku kako bi hotspot bio siguran, pogotovo ako ga koristite na javnom mjestu. Korištenje telefona kao žarišne točke će brže isprazniti bateriju, pogotovo ako se spajate bežično, tako da je poželjno napuniti mobitel prije spajanja.

.

Više o temi internet, mobiteli

Komentari (0)
Pročitano (1054)
New York ima Wi-Fi govornice
New York ima preko 10 tisuća govornica koje u doba smartphonea koristi zanemariv dio stanovnika. Zato planiraju potpuno obnoviti sve govornice te ih pretvoriti u moderne komunikacijske centre.
3.5.2014.
Tapete koje blokiraju Wi-Fi signal
Vjerojatno ste svoj pametni telefon i e-mail osigurali jakom lozinkom kako vam ne bi tko upao u privatan prostor i pronašao nešto što nije za svačije oči. No, što se događa kada se radi o bežičnim mrežama? Vrlo često lozinku je lako probiti jer imate postavljen najniži standard ključa. Lijeni smo promijeniti je pa krađa WiFi signala tako biva česta. A kako bi bilo da probate s tapetama koje blokiraju Wi-Fi signal?
11.6.2012.
Skype gasi svoju Wi-Fi uslugu 31. ožujka
Skype je odlučio 31. ožujka ugasiti svoju Wi-Fi uslugu. Kao razlog tome, tvrtka navodi usredotočavanje na osnovne usluge, odnosno videopozive te nešto bolju integraciju s Microsoftovim servisima.
9.3.2017.
Oppo predstavio novu tehnologiju kamera za mobitele
Oppo možda nije predstavio novi smartphone na MWC-u, ali je zato razvio tehnologiju koja omogućuje 5x zoom na dvostrukim kamerama na mobitelima. S obzirom da to do sad nije bilo moguće, vrijedi reći nekoliko riječi o tome.
7.3.2017.
Sony na MWC-u predstavio čak 3 nove Xperije
Iako se spekuliralo kako će Sony na MWC-u predstaviti dva, pa potom samo jedan pametni telefon, Japanci su predstavili čak tri uređaja. Uz to, predstavljeni su i dodatni projektor i audio sustav, kompatibilan sa novim Xperijama.
28.2.2017.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.