Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Lenovo pokazao koncept savitljivog laptopa
Pričekajmo još desetak godina na njegovo stvarno predstavljanje
Lenovo je nedavno u New Yorku pokazao nov, ali već viđen koncept. Radi se o potpuno savitljivom laptopu, koji zasad samo podsjeća na mnogo puta obećavani, a nikad dovršeni mobitel Samsung Galaxy X.
Koncept koji je već viđen i zasad potpuno nerealan

I dok već dosta toga znamo o Galaxyju X, ideja Lenova o računalstvu budućnosti (očito inspirirana Samsungom) čini se još dorađenija. Naime, zasad neimenovani koncept bi trebao biti u potpunosti savitljiv, što znači da će se moći (ako ikad bude proizveden) smotati kao tuljac, bez obzira na ekran, tipkovnicu ili dodirni pokazivač koji služi kao trackpad. Uz ovaj koncept, većina interakcije bi se mogla događati preko glasovnih naredbi ili olovke. Lenovo kaže da će ovaj koncept biti izrađen pomoću naprednih materijala i novih tehnologija zaslona, ne precizirajući o čemu se točno radi.

Savitljivi uređaji postoje, ali nikad nisu bili u prodaji

Je li to moguće? Realno, gotovo da i nije. Na raznim sajmovima potrošačke opreme se već godinama prikazuju razni savitljivi uređaji, ali njih nikad nema u prodaji. Razni prikazani koncepti su predebeli i prekruti da bi ih se zvalo savijenima. Samsungov Galaxy X čekamo već više od dvije godine, što je dovoljan dokaz uspješnosti stvaranja savitljivih uređaja. Osim toga, integrirana tehnologija olovke će samo zakomplicirati stvari, a glasovne naredbe u ovom trenutku nisu dovedene do savršenstva. Dostupne su uglavnom na engleskom, s kojim se računala i ostali pametni sustavi muče, ako im se obraća nekim specifičnim dijalektom. Pretpostavka - iako bismo voljeli da Lenovo i Samsung brzo predstave upotrebljive savitljive uređaje. to će biti moguće za 15 godina, kad se sve tehnologije dorade.

.

Više o temi Lenovo, laptopi

Komentari (0)
Pročitano (318)
Samsung ponovno najavio savitljivi smartphone
Pod kodnim imenom Project Valley, Samsung krije savitljivi pametni telefon, koji bi se, prema nagađanjima, trebao pojaviti sljedeće godine. No, to nije prvi puta da je Samsung najavio savitljivi mobitel.
14.11.2016.
Haptični i savitljivi - budućnost dodirnih zaslona
Nakon što je Apple iPhone 2007. promijenio način na koji tipkamo po mobitelima i nakon što smo napustili fizičke tipkovnice, dolazi nova revolucija - haptika koja vibracijom kreira osjećaj kao da tipkate po različitim tipovima površine kao što su staklo, drvo, metal itd.
19.10.2013.
Savitljivi gadgeti su budućnost
Uvijek nas je zanimala budućnost tehnologije. Savitljive silikonske pločice s čipovima, ne samo da će pomoći u biomedicini već će ponuditi nove generacije elektronskih uređaja.
6.4.2008.
Lenovo ima najveće superračunalo na Intelovoj platformi
Na konferenciji International Supercomputing Conference (ISC2017), tvrtka Lenovo objavila je da je u centru Barcelona Supercomputing Center (BSC) završila osmišljavanje i implementaciju najvećeg svjetskog superračunala nove generacije temeljenog na Intelovoj platformi.
14.7.2017.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.