Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Light L16 je fotoaparat sa 16 objektiva
Naizgled nasumično razmješteni objektivi daju sliku rezolucije 52 MP
Silicijska dolina dom je mnogih tvrtki koje razvijaju razna tehnološka rješenja. Neka mogu biti zaista inovativna i neviđena dosad, a neka su otkačena poput fotoaparata tvrtke Light koja ima čak 16 objektiva.
Dizajn L16 je još uvijek sklon promjenama

Fotoaparat L16, koji bi trebao davati slike DSLR kvalitete, ali u kompaktnom obliku, prvi je put došao u centar pažnje 2015., a otada je tvrtka Light primila 30 milijuna dolara od GV-a (nekada Google Ventures) za daljnji razvoj. Rezultat? Razvoj još uvijek traje. Naime, dizajn s predstavljanja je pokazao nekoliko izmjena u odnosu na ranija očekivanja.

Bljeskalica se, na primjer, s loga Lighta preselila negdje između 16 objektiva, što kao posljedicu ima da se modul laserskog fokusa pomaknuo malo udesno. Čini se također da je priloženi prsten za remen dodan točno ondje gdje bi osoba držala fotoaparat ako ga drži u desnoj ruci. Osim toga, desni grip sada leži u istoj ravnini s glavnim dijelom fotoaparata, dok je na izvornom dizajnu bio blago izbočen.

Moguće su izmjene fokalne ravnine te snimanje širokih i uskih kuteva

Sjajni fotoaparat od 1700 dolara može snimati u rasponu od 28 do 150 mm, pomoću pet modula od 28 mm s blendom f/2,0, pet modula od 70 mm s istim otvorom blende i šest modula od 150 mm s blendom f/2,4. Ugrađena memorija od 256 GB pohranjuje svaki snimak od 52 megapiksela koji je snimljen uređajem, a sam aparat omogućuje fotografu promjene fokalne ravnine i dubine polja nakon snimanja slike.

Dok se tvrtka bori s brojnim tehničkim pitanjima povezanim s ambicioznim dizajnom L16, čelnici su potvrdili da isporuka predbilježenim kupcima u SAD-u počinje 14. srpnja. Do kraja godine bi trebali početi primati i nove narudžbe, ali izgleda da će biti ograničeni samo na SAD. Šteta, jer je uređaj jako zanimljiv i voljeli bismo ga imati u rukama. Što možemo očekivati prikazano je u videu.

.

Više o temi fotografija

Komentari (0)
Pročitano (789)
Oppo predstavio novu tehnologiju kamera za mobitele
Oppo možda nije predstavio novi smartphone na MWC-u, ali je zato razvio tehnologiju koja omogućuje 5x zoom na dvostrukim kamerama na mobitelima. S obzirom da to do sad nije bilo moguće, vrijedi reći nekoliko riječi o tome.
7.3.2017.
GoPro spašava proizvodnju kamera otpuštanjem radnika
GoPro je krenuo u restrukturiranje svog poslovanja kako bi spasio proizvodnju i prodaju svojih kamera, proizvoda po kojima je općepoznat u svijetu. To je samo posljedica dugogodišnjeg lošeg poslovanja, na koje su se dodale i neke nezgode s njihovim dronovima.
7.12.2016.
Termalna kamera Flir One dostupna u Hrvatskoj
Ova termalna kamera dimenzijama podsjeća na dodatke za LG G5, a tako i djeluje. Naime, potrebno ju je samo priključiti na donji dio svog pametnog telefona ili tableta, a možete ju držati i u džepu.
14.10.2016.
iPhone 7 kao filmska kamera - i to je moguće
Jedan od većih mogućnosti s iPhone 7 i 7 Plus je svakako poboljšana optika i kvalitete fotoaparata, ali ostaje pitanje mogu li iPhone 7 koristiti napredniji video snimatelji. Video mogućnosti na novom iPhoneu su daleko superiornije naspram prethodnih modela. Video entuzijast i bloger Dom Esposito pokušao je s iPhoneom snimiti ono za što bi vam prije trebala puno skuplja kamera.
4.10.2016.
Canon predstavio novu seriju LEGRIA HF R kamera
Canon je predstavio tri nove kamere u seriji LEGRIA HF R – modele LEGRIA HF R68, LEGRIA HF R66 i LEGRIA HF R606. Nove su kamere idealne za snimanje i bilježenje obiteljskih trenutaka u Full HD kvaliteti
8.1.2015.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.