Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Mastercard napravio bot za kupnju putem poruka
Bot će osim verzije za kupce imati i verzije za banke i trgovce
Na konferenciji Money 20/20 u Las Vegasu, Mastercard je najavio planove za predstavljanje platforme s elementima umjetne inteligencije – bota koji potrošačima omogućava izvršavanje transakcija, upravljanje financijama i kupnju preko platformi za razmjenu poruka.
Botovi mogu ispuniti zahtjeve potrošača i rješavati probleme na platformama za razmjenu poruka kao što su Facebook Messenger i SMS

Mastercard će, prema najavama, razviti botove za svoje partnere (banke i trgovce) koji će koristiti sučelja za chat, razmjenu poruka i prirodan jezik za komunikaciju s potrošačima. Ovo bi trebalo omogućiti stvaran dijalog, a time i pružanje personaliziranih usluga te bolje korisničko iskustvo.

Bot za banke će približiti usluge Mastercarda potrošačima na platformama za razmjenu poruka i učiniti financijske informacije i odluke dijelom njihove svakodnevice. Mastercard surađuje s kompanijom Kasisto koja upravlja brendiranim virtualnim asistentima i pametnim botovima za financijske usluge. Mastercard bot pokreće KAI Banking, razgovorna platforma na temelju umjetne inteligencije specijalizirana za financijske usluge. Može ispuniti zahtjeve potrošača i rješavati probleme na platformama za razmjenu poruka kao što su Facebook Messenger i SMS.

Potrošači će moći pregledati dosadašnje kupnje, pratiti potrošnju, naučiti više o prednostima Mastercard kartica i dobiti pomoć iz područja financijske pismenosti

Ovo omogućava financijskim institucijama stvaranje potpuno novog korisničkog iskustva koje je za potrošače jednostavno poput dopisivanja s prijateljima. Početkom sljedeće godine potrošači u SAD-u moći će botu postaviti pitanja o svojim računima, pregledati dosadašnje kupnje, pratiti potrošnju, naučiti više o prednostima Mastercard kartica, primiti kontekstualne ponude kroz integraciju s Mastercard Priceless iskustvima i dobiti pomoć iz područja financijske pismenosti.

Uz Mastercard bot za trgovce potrošači će moći kupovati na platformama za razmjenu poruka i izvršiti pregled preko digitalne usluge Masterpass. Ovaj bot omogućava korisnicima da započnu jednostavan razgovor s trgovcem i izvrše transakciju bez otvaranja novčanika, posjeta internetskoj trgovini ili čekanja u redu. Bot funkcionira na različitim područjima, od zračnih luka do maloprodaje te na različitim platformama za razmjenu poruka. Kako bi ubrzao razvoj razgovorne trgovine među trgovcima, Mastercard do kraja ove godine planira pokrenuti eksperimentalni Bot Commerce API na platformi Mastercard Developers. U videu možete pogledati kako bi to trebalo funkcionirati.

.

Više o temi Mastercard.

Komentari (0)
Pročitano (406)
Mastercard traži startupe za suradnju
Globalna platna kompanija Mastercard je otvorila prijave za ovogodišnji program Start Path Global, koji ima cilj unaprjeđenje poslovanja, provedbe inovativnih rješenja i povećanje profitabilnosti u startup tvrtkama. Prijaviti se mogu i startupi iz Hrvatske.
23.9.2016.
Mastercard robotom Pepper mijenja prodavača
Mastercardova aplikacija Masterpass već je dostupna na svim pametnim uređajima, a proširenje dostupnosti na inteligentne robote trebalo bi dodatno unaprijediti načine trgovanja
24.5.2016.
Hrvati sve više kupuju putem interneta i plaćaju putem mobitela
Online istraživanje MasterIndex o navikama korištenja financijskih usluga u Hrvatskoj te stavu prema platnim karticama je u listopadu 2016. provela kompanija Mastercard u suradnji s GfK – Centrom za istraživanje tržišta, na uzorku od 1.009 korisnika bankarskih usluga u Hrvatskoj u dobi od 18 do 55 godina. Donosimo vam rezultate istraživanja.
14.12.2016.
Mobilno plaćanje potiče rast broja putovanja
Nedavno provedeno istraživanje MasterIndex otkrilo je da Hrvati vole plaćati karticama te da se sve više okreću mobilnom plaćanju i kupovini putem interneta. No, istraživanje se osvrnulo i na neke specifične troškove, poput putovanja.
29.12.2016.
Mastercard otkrio što ljudi žele od tehnologija plaćanja
Što potrošači misle i žele kad je riječ o tehnologiji u plaćanjima otkrilo je peto godišnje istraživanje Mastercard Digital Payments Study, koje ukazuje na trendove na društvenim mrežama. Među njima se ističu digitalni novčanici, umjetna inteligencija i nosivi tehnološki dodaci.
10.3.2017.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.