Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
MasterCard s operaterima polako uvodi mobilno plaćanje
Kompanija MasterCard najavila je dva nova partnerstva u Poljskoj s mobilnim operaterima T-Mobile i Orange kako bi ponudila uslugu beskontaktnog mobilnog plaćanja svojim klijentima.

NFC ili NEKA DRUGA TEHNOLOGIJA?

Ova najnovija partnerstva priključuju se sve globalnom trendu da davatelji bežičnih telekomunikacija uvode opcije za beskontaktno mobilno plaćanje svojim klijentima. Inače, kompanija MasterCard predstavlja najbržu platnu mrežu na svijetu koja povezuje vlasnike kartica, financijske institucije, prodavače, javne uprave i poslovne subjekte u preko 210 zemalja i teritorija

"2012. godina je značajna za kompaniju MasterCard jer smo se fokusirali na to da postanemo partner davateljima telekomunikacijskih usluga širom sveta", izjavio je Jorn Lambert, Head of Emerging Payments u kompaniji MasterCard Europe.

Nejasno je koja će tehnologija prevladati u mobilnom plaćanju. NFC tehnologija se pokazala kao najraširenijom, ali ju nisu prihvatile sve strane "procesa kupovine". Naime, nakon što banke i proizvođači mobilnih uređaja zajedno s operaterima usuglase tehnologiju, biti će potrebno neko vrijeme dok trgovci uvedu uslugu mobilnog plaćanja u svoje poslovnice. Kako su trenutne provizije banaka i kartičarskih kuća poprilično visoke, ne čini nam se da bi dodatan namet za uvođenje tehnologije mobilnog plaćanja mogao biti brzinski raširen u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj.

 

 

<strong>Autor:</strong> Matko Pecotić
30.10.2012.
Tagovi
Komentari (0)
Pročitano (2443)
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.