Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
MasterCard s operaterima polako uvodi mobilno plaćanje
Kompanija MasterCard najavila je dva nova partnerstva u Poljskoj s mobilnim operaterima T-Mobile i Orange kako bi ponudila uslugu beskontaktnog mobilnog plaćanja svojim klijentima.

NFC ili NEKA DRUGA TEHNOLOGIJA?

Ova najnovija partnerstva priključuju se sve globalnom trendu da davatelji bežičnih telekomunikacija uvode opcije za beskontaktno mobilno plaćanje svojim klijentima. Inače, kompanija MasterCard predstavlja najbržu platnu mrežu na svijetu koja povezuje vlasnike kartica, financijske institucije, prodavače, javne uprave i poslovne subjekte u preko 210 zemalja i teritorija

"2012. godina je značajna za kompaniju MasterCard jer smo se fokusirali na to da postanemo partner davateljima telekomunikacijskih usluga širom sveta", izjavio je Jorn Lambert, Head of Emerging Payments u kompaniji MasterCard Europe.

Nejasno je koja će tehnologija prevladati u mobilnom plaćanju. NFC tehnologija se pokazala kao najraširenijom, ali ju nisu prihvatile sve strane "procesa kupovine". Naime, nakon što banke i proizvođači mobilnih uređaja zajedno s operaterima usuglase tehnologiju, biti će potrebno neko vrijeme dok trgovci uvedu uslugu mobilnog plaćanja u svoje poslovnice. Kako su trenutne provizije banaka i kartičarskih kuća poprilično visoke, ne čini nam se da bi dodatan namet za uvođenje tehnologije mobilnog plaćanja mogao biti brzinski raširen u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj.

 

 

<strong>Autor:</strong> Matko Pecotić
30.10.2012.
Tagovi
Komentari (0)
Pročitano (2662)
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.