Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Microsoft na Device Days 2016 predstavio računala prilagođena domaćem obrazovnom sustavu
Računala s OS-om prilagođenim obrazovanju škole će moći nabaviti već u prosincu
Na događanju Device Days 2016, Microsoft je u suradnji s HP-om predstavio uređaje posebno opremljene za sustav obrazovanja u Hrvatskoj te pregled tržišta uređaja i trendova, a posjetitelji su mogli vidjeti i isprobati dvadesetak uređaja opremljenih OS-om Windows 10.
Shape the future je globalni program kojim se nastoji obrazovnim sustavima omogućiti što jeftiniji pristup najboljim računalima

Na događanju Device Days 2016, na kojem se okupilo više od 70 sudionika iz partnerskih kompanija, Microsoft je prezentirao program Shape the future, putem kojeg se obrazovnim sustavima širom svijeta želi osigurati pristup najboljim uređajima po minimalnim cijenama. Tom prigodom su predstavljena dva uređaja koje će naše škole moći nabaviti već u prosincu. To su laptop HP ProBook 440 te PC HP ProOne 400 na kojima su instalirani Windowsi 10 s posebnim funkcionalnostima za obrazovni sustav, putem kojih će učiteljima i učenicima biti dostupni najmoderniji softveri za efikasnije učenje i povećanje produktivnosti.

Na događanju je predstavljen i pregled tržišta uređaja i trendova pri čemu je naglašeno kako je tržište PC-a u kontinuiranom padu globalno, i u Hrvatskoj te da korisnici sve više žele moderne uređaje s nizom mogućnosti. Tako su predstavljene najnovije mogućnosti koje uključuju korištenje digitalne olovke u Windowsu 10 te biometrijsko otključavanje računala (primjerice, otiskom prsta), putem sigurnosne značajke Windows Hello. Također, razgovaralo se o novostima koje donosi poslovna inačica Windows 10 Pro i prednostima koje ta verzija Windowsa donosi za poslovne korisnike u odnosu na neke ranije verzije Windowsa.

Predstavljen je i HP Elite X3, uređaj koji spaja phablet, prijenosno i stolno računalo

Na kraju događanja sudionici su imali priliku razgledati 20 najnovijih uređaja najvećih svjetskih proizvođača. Inače, tijekom predavanja je predstavljen uređaj HP Elite X3 s OS-om Windows 10 mobile, koji spaja phablet te prijenosno i stolno računalo, omogućujući pritom nesmetanu uporabu ključnih aplikacija sa spomenutih uređaja. Korisnici tako mogu koristiti HP Elite x3 kao stolno ili prijenosno računalo ili mobilni telefon te više ne moraju brinuti o tome koji uređaj bi trebali koristiti u kojem okruženju.

.

Više o temi Microsoft.

Komentari (0)
Pročitano (375)
Nova hardverska i softverska rješenja iz Microsofta
Microsoft je u tišini, nekoliko dana prije predstavljanja Appleovog MacBooka, odradio predstavljanje nove game Surface uređaja te nove VR opreme i nadogradnji na sustavima Windows 10 i 10 Creators. Mi vam donosimo detalje.
31.10.2016.
Osamnaest domaćih škola dobilo status Microsoft Showcase
Čak osamnaest hrvatskih škola, što je najviše do sada, dobilo je status Microsoft Showcase škole za dokazanu izvrsnost u unaprjeđenju nastavnih programa kako bi se učenicima omogućilo kvalitetnije i usmjerenije obrazovanje. Škole su ujedno prepoznate zbog korištenja mobilne i cloud tehnologije kako bi bolje pripremile učenike za uspjeh u poslovnoj karijeri.
5.9.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.