Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Microsoft na Device Days 2016 predstavio računala prilagođena domaćem obrazovnom sustavu
Računala s OS-om prilagođenim obrazovanju škole će moći nabaviti već u prosincu
Na događanju Device Days 2016, Microsoft je u suradnji s HP-om predstavio uređaje posebno opremljene za sustav obrazovanja u Hrvatskoj te pregled tržišta uređaja i trendova, a posjetitelji su mogli vidjeti i isprobati dvadesetak uređaja opremljenih OS-om Windows 10.
Shape the future je globalni program kojim se nastoji obrazovnim sustavima omogućiti što jeftiniji pristup najboljim računalima

Na događanju Device Days 2016, na kojem se okupilo više od 70 sudionika iz partnerskih kompanija, Microsoft je prezentirao program Shape the future, putem kojeg se obrazovnim sustavima širom svijeta želi osigurati pristup najboljim uređajima po minimalnim cijenama. Tom prigodom su predstavljena dva uređaja koje će naše škole moći nabaviti već u prosincu. To su laptop HP ProBook 440 te PC HP ProOne 400 na kojima su instalirani Windowsi 10 s posebnim funkcionalnostima za obrazovni sustav, putem kojih će učiteljima i učenicima biti dostupni najmoderniji softveri za efikasnije učenje i povećanje produktivnosti.

Na događanju je predstavljen i pregled tržišta uređaja i trendova pri čemu je naglašeno kako je tržište PC-a u kontinuiranom padu globalno, i u Hrvatskoj te da korisnici sve više žele moderne uređaje s nizom mogućnosti. Tako su predstavljene najnovije mogućnosti koje uključuju korištenje digitalne olovke u Windowsu 10 te biometrijsko otključavanje računala (primjerice, otiskom prsta), putem sigurnosne značajke Windows Hello. Također, razgovaralo se o novostima koje donosi poslovna inačica Windows 10 Pro i prednostima koje ta verzija Windowsa donosi za poslovne korisnike u odnosu na neke ranije verzije Windowsa.

Predstavljen je i HP Elite X3, uređaj koji spaja phablet, prijenosno i stolno računalo

Na kraju događanja sudionici su imali priliku razgledati 20 najnovijih uređaja najvećih svjetskih proizvođača. Inače, tijekom predavanja je predstavljen uređaj HP Elite X3 s OS-om Windows 10 mobile, koji spaja phablet te prijenosno i stolno računalo, omogućujući pritom nesmetanu uporabu ključnih aplikacija sa spomenutih uređaja. Korisnici tako mogu koristiti HP Elite x3 kao stolno ili prijenosno računalo ili mobilni telefon te više ne moraju brinuti o tome koji uređaj bi trebali koristiti u kojem okruženju.

.

Više o temi Microsoft.

Komentari (0)
Pročitano (602)
Nova hardverska i softverska rješenja iz Microsofta
Microsoft je u tišini, nekoliko dana prije predstavljanja Appleovog MacBooka, odradio predstavljanje nove game Surface uređaja te nove VR opreme i nadogradnji na sustavima Windows 10 i 10 Creators. Mi vam donosimo detalje.
31.10.2016.
Osamnaest domaćih škola dobilo status Microsoft Showcase
Čak osamnaest hrvatskih škola, što je najviše do sada, dobilo je status Microsoft Showcase škole za dokazanu izvrsnost u unaprjeđenju nastavnih programa kako bi se učenicima omogućilo kvalitetnije i usmjerenije obrazovanje. Škole su ujedno prepoznate zbog korištenja mobilne i cloud tehnologije kako bi bolje pripremile učenike za uspjeh u poslovnoj karijeri.
5.9.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.