Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
NASA šalje Google Tango smartphone u Svemir
Google ide na međunarodnu svemirsku postaju.
NASA će uz Googleovu pomoć opremiti neke od svojih robota tehnologijama iz Google Tango razvojnog projekta smartphonea, te ih poslati na međunarodnu svemirsku postaju.
Google Tango poseban je po tome što koristi niz senzora za mapiranje prostora oko sebe.

NASA-ini roboti već rade nešto slično mapiranju koje radi Google Tango i to uz pomoć ultrazvuka te infracrvenog svjetla. Googleovi senzori su začudo napredniji od NASA-inih, pa sada dvije tvrtke rade zajedno na razvoju iduće generacije NASA-inih SPHERES robota. 

SPHERES roboti izgledaju poput šarenih kugli veličine lopte za odbojku. Trenutno mogu sami prolaziti kroz ograničeni prostor međunarodne svemirske postaje, a u NASA-i se nadaju da će im se operativne mogućnosti proširiti zahvaljujući najnovijim Googleovim tehnologijama. 

.

Više o temi Google.

>> Nova robotska tehnologija u obliku Roomba 800 serije

>> Google odbio vojno financiranje za razvoj robota

Komentari (0)
Pročitano (1300)
NASA ima robot za slijetanje na Titan
NASA-in novi robot izgleda smiješno, ali zapravo je inspiriran prirodom i mogao bi označiti revoluciju među robotima namijenjenim svemirskim putovanjima, te postati robot koji će sjetjeti na Titan.
30.12.2013.
Na Google Street View gledajte prošlost
Google je desktop verziju Google Maps aplikacije dodao mogućnost gledanja fotografija snimljenih u prošlosti, tako da možete gledati kako se svijet promijenio u posljednjih nekoliko godina.
28.4.2014.
Google plaća ogromnu kaznu u Francuskoj
Francuska verzija Porezne uprave otkrila je kako je Google 2011. godine u Francuskoj prijavio sumnjivo malenu dobit od 138 milijuna eura, a sada bi morali platiti deset puta veću kaznu.
30.4.2014.
Android Silver je iduća Googleova velika novost
Već neko vrijeme kruže glasine o Googleovom Android Silver programu. U početku se mislilo kako se radi samo o paketu usluga za korisnike Android OS-a, ali moglo bi se raditi i o mnogo većoj novosti.
5.5.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.