Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Nema više lake zarade na YouTubeu
Oglasi se odsad pojavljuju samo na korektnim i gledanim videima
YouTube je zavrnuo pipu. Odsad više neće biti tako lako zarađivati novac od oglašavanja na vlastitim videima, već će za to trebati ispuniti neke važne kriterije. Koji su to kriteriji, pročitajte u članku.
Da bi zaradili na YouTubeu, kanal mora imati više od 10.000 pregleda

YouTube je suočen s kritikama oglašivača u posljednjih nekoliko tjedana. Neki veliki brendovi su prestali oglašavati zbog straha kako se njihove reklame ne bi pojavljivale na videima uvredljivog sadržaja. S obzirom da je takvih slučajeva sve više, i oglašivači i YouTube će promijeniti pravila igre. Tako će internetska platforma promijeniti svoja pravila za male korisnike.

Dosad se svatko mogao nesmetano uključiti u YouTube Partner Program. Ako je zahtjev za članstvom bio uspješan, autori su mogli unovčiti svoje video isječke, uzimajući dio dobiti od oglašavanja. No, YouTube je shvatio da se to može lako zloupotrijebiti. Nova pravila znače da neće biti oglasa na videima sve dok kanal koji ih objavljuje ne dosegne ukupno 10.000 pregleda. To daje YouTubeu dovoljno vremena da procijeni emitira li kanal dozvoljeni sadržaj i isplati li se pokrenuti oglašavanje na njemu. 

Oglašivači i YouTube se time štite od nehotičnog ulaganja novca na uvredljive sadržaje

Nakon što kanal prijeđe prag od 10.000 pregleda, njegov tvorac može podnijeti zahtjev za pristupanje YouTube Partner Programu. U tom će trenutku administratori YouTubea pregledati kanal kako bi vidjeli da se slijede smjernice zajednice i politike oglašavanja. Ako je sve u redu, oglasi će se početi prikazivati na videima.

Malim YouTuberima teško će pasti uskraćivanje ionako male zarade, no barem će se truditi i dalje i stvarati još bolji sadržaj, koji onda ima potencijala biti gledaniji nego dosad. Ako, pak, i dalje objavljuju videe s provokativnim sadržajem, neće se dugo zadržati na YouTubeu, jer će ih sustav automatski izolirati. Oglašivači, pak, mogu biti sigurni da će se njihovi oglasi pojavljivati na videima autora koji su u skladu s njihovim ciljanjem oglasa i ne nude nekakav sadržaj koji bi naštetio njihovu ugledu. Samim time, dobit od oglašavanja bi mogla rasti, a posljedično i dobit autora videa. 

.

Više o temi YouTube

Komentari (0)
Pročitano (1699)
YouTube postavlja nove rekorde gledanosti videa
YouTube ruši rekorde gledanosti. Nedavno su objavili kako su još prošle godine prešli granicu od milijardu sati pregledanih videa dnevno, što je porast gledanosti od 50 posto u odnosu na 2015.
3.3.2017.
YouTube dobio podršku za Playstation VR
YouTube nastavlja razvijati svoju podršku za virtualnu stvarnost. Odsad videe s njega možete gledati i na PlayStationu VR, što je samo jedna od platformi koju YouTube podržava, a u budućnosti bi ih moglo biti još.
2.1.2017.
YouTube u HDR-u odsad na televizorima Samsung Quantum Dot
Samsung je objavio kako će po prvi puta podržati YouTubeovu globalnu reprodukciju HDR sadržaja na TV prijemnicima. Aplikacija YouTube je dostupna na svim ovogodišnjim Samsungovim Quantum Dot i UHD televizorima te će diljem svijeta biti postepeno dostupna od ovog mjeseca.
23.12.2016.
YouTube može emitirati videe s HDR-om
Nakon što je YouTube podržao Full HD, pa potom i 4K rezoluciju, napravio mobilnu verziju, osmislio studije za besplatno snimanje videa, na red je došla i podrška za visoki dinamički raspon (HDR).
11.11.2016.
YouTube Go za manju potrošnju podatkovnog prometa
Ako volite gledati YouTube videe u pokretu, ali mrzite velike račune za potrošnju podataka (data promet), Google ima dobre vijesti za vas. Naime, odlučili su uvesti "YouTube Go" aplikaciju posebno dizajniranu kako bi se smanjili troškovi mobilnog podatkovnog prometa.
3.10.2016.
Mobilni YouTube uskoro doživljava drastične promjene
Potaknut uspjehom redizajna svoje web-stranice, YouTube je najavio i redizajn svoje mobilne aplikacije, koja bi trebala bolje podržavati snimanje videozapisa u drugim formatima i orijentacijama, dinamičkom prilagodbom svog playera na videosadržaj koji se trenutno gleda.
4.7.2017.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.