Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Novi lomografski film za hipstere
Želite li drugačije boje na fotografijama?
Tvrtka Lomography predstavila je najnoviji film u ponudi, Lomochrome Turquoise će sve boje na vašim fotografija prebaciti prema plavoj nijansi.
Lomo fotoaparati postali su trend u posljednjih nekoliko godina, ali vrlo vjerojatno se ipak radi samo o prolaznom trendu.

Lomografske fotoaparate karakterizira namjerno loša kvaliteta izrade, korištenje analognih filmova lošije kvalitete, i upravo katastrofalna kvaliteta objektiva. Sve to stvara fotografije sa prepoznatljivim nedostatcima i oštećenjima, koje se onda nazivaju umjetnišću. 

Najnoviji film tako je samo nasljednik prethodnog koji je sve boje na fotografiji pomicao u područje ružičaste. Novi film ih pomiče prema plavoj nijansi, a iako se isto može lako napraviti na računalu i to na digitalnoj fotografiji, lomo publika kaže kako postoji užitak u fizičkom procesu izrade fotografija.

.

Više o temi lomografija.

>> Epson predstavio nove profesionalne skenere za film i fotografije

>> Adobe Lightroom 6 dolazi 2015.

Komentari (0)
Pročitano (1150)
Retro fotke uz Alien Exposure 7
Alien Exposure je najpoznatiji set filtera za fotografije koji vašim fotografijama može dati ne samo retro izgled, nego i jako specifičan retro izgled koji možete do mile volje podešavati.
19.12.2014.
Projekt Golijat - Hollywood protiv Googlea
U nizu mailova koji su nedavno procurili iz Sonyja nalaz se razgovori raznih filmskih studija u kojem se "Golijat" spominje kao najveći neprijatelj. Sve upućuje na to da studiji koriste riječ "Golijat" kao šifru za Google.
21.12.2014.
Oskarovac Francis Ford Coppola pohvalio OLED TV
U dosad neprikazanom videu koji je objavio LG, holivudski redatelj Francis Ford Coppola proglasio je LG-ev OLED televizor novom prekretnicom u filmskom okruženju kućne zabave. Redatelj je izdvojio svoje filmsko remek djelo ''Apokalipsa danas'' koje je gledao na novom LG-evom OLED televizoru, gdje je prikaz slike bio toliko realističan kao da se taj slavni Oskarovac vratio 40 godina unatrag u redateljsku fotelju i gledao film na način na koji ga je zamislio.
16.5.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.