Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Objavljeni dobitnici Pulitzera za fotografiju u 2017.
Tema koja dominira nagrađenim fotografijama je kriminal
Objavljeni su dobitnici Pulitzerove nagrade za fotografiju u 2017. Nagrađene fotografije ilustriraju nasilje na dva mjesta na suprotnim stranama svijeta.
Dodijeljena su dva Pulitzera za fotografiju

Nagrada za novinarsku fotografiju otišla je u ruke slobodnog fotoreportera Daniela Berehulaka, čiji je rad objavljen u The New York Timesu pokazao nasilje na Filipinima tijekom vladinog djelovanja protiv trgovaca i korisnika droge. Ostali finalisti su osoblje AP Photographyja i slobodnjaka Jonathana Bachmana.

E. Jason Wambsgans iz Chicago Tribunea osvojio je nagradu za izvještajnu fotografiju. Njegove fotografije dokumentiraju priču o 10-ogodišnjem dječaku i majci dok se pokušavaju oporaviti od pucnjave u Chicagu. Ostali kandidati u ovoj kategoriji bili su Katie Falkenberg iz LA Timesa i Jake May iz Flint Journala.

Pulitzerova nagrada je inače jedna od najvažnijih u svijetu fotografije. S obzirom da se dodjeluje za fotografije koje nisu nastale zbog umjetničkog izričaja njen je značaj još veći. Osim što donosi slavu autoru, nagrada apelira na važne događaje u svijetu ili simbolički nastoji ukazati na probleme u društvima diljem planeta. Svaki dobitnik dobiva nagradu od 15.000 dolara, kao i poznatu Pulitzerovu medalju. Više informacija o nominiranima i dobitnicima pronađite ovdje

.

Više o temi fotografija

Komentari (0)
Pročitano (88)
Vezani proizvodi
Nobelova nagrada za izum LE dioda
Ovogodišnju Nobelovu nagradu za fiziku dobila su tri znanstvenika koji su izumili LE diodu s plavim svjetlom, čime je konačno postalo moguće imati bijelo svjetlo iz LED-ica.
12.10.2014.
Epsonu nagrada za najbolji poslovni skener
Buyers Laboratory LLC, vodeća institucija za testiranje uređaja za pretvaranje dokumenata u slike u svijetu (document imaging), objavila je dobitnike nagrade "Summer 2014 Pick" u kategoriji skenera. Tako je Epsonov model WorkForce DS-860 istaknut zbog visoke kvalitete i proglašen je izvanrednim A4 skenerom za poslovne odjele.
23.7.2014.
Farsa EISA nagrada (2012-2013)
U gomili priznanja za "najbolji proizvod godine", čini se da smisao dodjeljivanja nagrada za najbolje gadgete postaje taj da svatko mora dobiti "nešto".
27.8.2012.
Pet nagrada za Canon
<p>Canon je osvojio pet nagrada udruženja <em>Technical Image Press Association</em> (TIPA), najjačeg europskog udruženja na području fotografskog i slikovnog tiska. </p>
13.5.2009.
Nagrada za naj korisnike
Nominacije za Zlatnu nagradu Web::Strategije su u toku! 9 nagrada dodijeliti će žiri najbolje ocijenjenim regionalnim pojedincima koji pi&scaron;u utjecajne <em>Twitter</em> i <em>Fejs</em> profile, čitane blogove i moderatorima koji vode odlične podforume na forumima, te agencijama koje su odradile marketin&scaron;ke kampanje kroz dru&scaron;tvene medije.
27.10.2009.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.