Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Objavljeni dobitnici Pulitzera za fotografiju u 2017.
Tema koja dominira nagrađenim fotografijama je kriminal
Objavljeni su dobitnici Pulitzerove nagrade za fotografiju u 2017. Nagrađene fotografije ilustriraju nasilje na dva mjesta na suprotnim stranama svijeta.
Dodijeljena su dva Pulitzera za fotografiju

Nagrada za novinarsku fotografiju otišla je u ruke slobodnog fotoreportera Daniela Berehulaka, čiji je rad objavljen u The New York Timesu pokazao nasilje na Filipinima tijekom vladinog djelovanja protiv trgovaca i korisnika droge. Ostali finalisti su osoblje AP Photographyja i slobodnjaka Jonathana Bachmana.

E. Jason Wambsgans iz Chicago Tribunea osvojio je nagradu za izvještajnu fotografiju. Njegove fotografije dokumentiraju priču o 10-ogodišnjem dječaku i majci dok se pokušavaju oporaviti od pucnjave u Chicagu. Ostali kandidati u ovoj kategoriji bili su Katie Falkenberg iz LA Timesa i Jake May iz Flint Journala.

Pulitzerova nagrada je inače jedna od najvažnijih u svijetu fotografije. S obzirom da se dodjeluje za fotografije koje nisu nastale zbog umjetničkog izričaja njen je značaj još veći. Osim što donosi slavu autoru, nagrada apelira na važne događaje u svijetu ili simbolički nastoji ukazati na probleme u društvima diljem planeta. Svaki dobitnik dobiva nagradu od 15.000 dolara, kao i poznatu Pulitzerovu medalju. Više informacija o nominiranima i dobitnicima pronađite ovdje

.

Više o temi fotografija

Komentari (0)
Pročitano (255)
Vezani proizvodi
Nobelova nagrada za izum LE dioda
Ovogodišnju Nobelovu nagradu za fiziku dobila su tri znanstvenika koji su izumili LE diodu s plavim svjetlom, čime je konačno postalo moguće imati bijelo svjetlo iz LED-ica.
12.10.2014.
Epsonu nagrada za najbolji poslovni skener
Buyers Laboratory LLC, vodeća institucija za testiranje uređaja za pretvaranje dokumenata u slike u svijetu (document imaging), objavila je dobitnike nagrade "Summer 2014 Pick" u kategoriji skenera. Tako je Epsonov model WorkForce DS-860 istaknut zbog visoke kvalitete i proglašen je izvanrednim A4 skenerom za poslovne odjele.
23.7.2014.
Farsa EISA nagrada (2012-2013)
U gomili priznanja za "najbolji proizvod godine", čini se da smisao dodjeljivanja nagrada za najbolje gadgete postaje taj da svatko mora dobiti "nešto".
27.8.2012.
Pet nagrada za Canon
<p>Canon je osvojio pet nagrada udruženja <em>Technical Image Press Association</em> (TIPA), najjačeg europskog udruženja na području fotografskog i slikovnog tiska. </p>
13.5.2009.
Nagrada za naj korisnike
Nominacije za Zlatnu nagradu Web::Strategije su u toku! 9 nagrada dodijeliti će žiri najbolje ocijenjenim regionalnim pojedincima koji pi&scaron;u utjecajne <em>Twitter</em> i <em>Fejs</em> profile, čitane blogove i moderatorima koji vode odlične podforume na forumima, te agencijama koje su odradile marketin&scaron;ke kampanje kroz dru&scaron;tvene medije.
27.10.2009.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.