Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Odsad je moguće pretraživati Google i izvan mreže
Pretražujte do mile volje čak i kada ste offline
Google je uveo jedno zanimljivo ažuriranje svoje aplikacije na OS Android. Ono će omogućiti da "stanete u red" prilikom pretraživanja, ako ste izvan mreže. Kad se ponovno spojite na mrežu, rezultati vašeg pretraživanja će biti spremni.
Google će sačuvati vašu pretragu dok ste online

Ideja je omogućiti osobama sa slabom pokrivenosti mrežom da i dalje koriste Google uvijek i svugdje, bez obzira na njihovu mrežnu pokrivenost. Prije pojave ovog ažuriranja korisnici su morali biti spojeni na internet, jer je to bio jedini uvjet za normalno korištenje Googlea.

Sada, čak i ako nisu povezani s internetom, aplikacija Google će zadržati sve podatke koji su uneseni, dok ne bude u mogućnosti ispuniti zahtjev. Kada tražite nešto putem aplikacije Google, a odsutni ste s mreže, dobit ćete obavijest: "Nema dostupne mreže. Bit ćete obaviješteni kad rezultati budu spremni." Naravno, možete isključiti obavijesti i jednostavno provjeriti Google kada ste ponovno spojeni na internet.

Android je najpopularniji u zemljama s lošom mrežnom infrastrukturom

Ovo je jednostavan, ali učinkovit način rješavanja problema pretraživanja za ljude koji žive u zemljama u razvoju gdje infrastruktura nije u stanju nositi se sa zahtjevima koji se stavljaju pred nju. Ovakav potez Googlea i ne čudi, jer je Android najdominantniji operativni sustav upravo u zemljama u razvoju.

Zasad nema riječi o puštanju aplikacije na iOS, ali smatramo da je to pitanje vremena. Još jedna dobra vijest je što iz Googlea potvrđuju da aplikacija neće isprazniti bateriju i ima minimalan utjecaj na podatkovni promet.

.

Više o temi Google.

Komentari (0)
Pročitano (986)
Kako riješiti probleme s Google Pixelom i Pixel XL-om
Google je nedavno ušao u segment premium smartphonea sa svojim najnovijim uređajima Pixel i Pixel XL. Novi uređaji se natječu izravno s trenutnim perjanicama iz Applea i Samsunga, a dolaze i s nekim odličnim značajkama, kao što je Google Assistant.
24.12.2016.
Google blokira Adobe Flash Player na Chromeu
Google je još u svibnju najavljivao kako će blokirati sadržaje za Adobe Flash Player, a sad bi se to moglo i ostvariti. Naime, Google na Chrome uvodi HTML5 kao jedinu ispravnu opciju za prikazivanje sadržaja, a Adobeov alat ga ne podupire.
15.12.2016.
Za pretraživanje tvitajte Google i emoji
Google pokušava naći što više načina za olakšavanje pretraživanja, a sad bi za to mogao koristiti Twitter i emojije. Tako će se pretraga svesti na nekoliko jednostavnih znakova i Googleovo ime.
9.12.2016.
Google dijeli 10.000 stipendija za izradu aplikacija
Udacity dijeli čak 10.000 stipendija koje financira Google svima koji žele stvoriti svoju prvu aplikaciju u Androidu ili naći prvi posao. Stipendije uključuju edukaciju, certificiranje i prijave na programerska natjecanja.
6.12.2016.
Googleov Click-to-Message približio poruke tvrtkama
Prije mjesec dana Google je najavio novi dodatak svojoj platformi AdWords. Radi se o proširenju oglasa Click-to-Message, koji oglašivačima omogućuje slanje SMS poruka direktno na uređaje potencijalnih klijenata.
25.11.2016.
Google dodaje indikator ograničenja brzine na Mape
Google je, prema svemu sudeći, uveo indikator brzine na svoje Mape. To još neće moći vidjeti svi korisnici, ali ova promjena je hvalevrijedna, s obzirom na to da je već imaju neki proizvođači navigacijskih sustava.
23.9.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.