Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Panasonic dobio potvrdu kvalitete svog OLED TV-a
Modeli EZ950 i EZ1000 su dobili dva prestižna certifikata
Panasonic je danas objavio kako su "4K Pro" televizori EZ1000 i EZ950 dobili Ultra HD Premium i THX 4K certifikate. Također, oba modela prošla su i kroz rigorozan proces podešavanja u holivudskoj kompaniji Deluxe.
Panasonicovi OLED TV-i su dobili certifikate UHDA-e i THX-a

UHDA (UHD Alliance) je industrijsko udruženje sastavljeno od vodećih filmskih studija, proizvođača, distributera sadržaja i tehnoloških kompanija, koje je ocijenilo kako oba modela Panasonicovih OLED televizora zadovoljavaju cijeli niz strogih kriterija u vezi s reprodukcijom slike. Ti kriteriji pokrivaju aspekte od rezolucije, preko HDR-a, do preciznosti slikei skale boja.

Osim dobivanja certifikata od UHDA-e, oba modela dobila su i 4K certifikat od poznate nezavisne kompanije za procjenu kvalitete slike THX-a. To je samo još jedna potvrda kvalitete slike i preciznosti kakvu malo drugih modela može postići. Naime, jedino su LG-jevi OLED TV-i dosada uspijevali davati kvalitetne rezultate prikaza slike, a sad to čini i Panasonic. 

Panasonic je prva kompanija koja se po kvaliteti OLED-a približila LG-ju

Iako OLED tehnologija postoji već dugi niz godina, mali je broj uređaja koji mogu zadovoljiti stroge standarde kvalitete. To su uglavnom televizori i monitori malih dijagonala ekrana. Kod većih uređaja dolazi do rasprskavanja i prelijevanja boja ili same diode nisu dovoljno stabilne. LG, a sada i Panasonic, nude modele televizora koji imaju veliku dijagonalu i dovoljno kvalitetnu konzistenciju slike. Iako su tvrtke poput Samsunga, Sonyja i drugih pokušavale postići isto, dosad nisu uspjele. 

Stoga su dva certifikata za Panasonicove EZ950 i EZ1000, jamstvo da se tvrtka kreće u dobrom smjeru, ali i da će kupci moći birati između nešto većeg i kvalitetnijeg asortimana OLED TV-a na tržištu. Sljedeći logični korak bi bio razvoj zakrivljenog OLED TV-a, no bit će i dalje zanimljivo gledati rivalstvo na tržištu OLED-a između jedne južnokorejske i jedne japanske kompanije. Naravno, riječ je o LG-ju i Panasonicu.

.

Više o temi Panasonic, OLED, TV.

Komentari (0)
Pročitano (707)
Panasonic obogatio ponudu svojih 4K televizora
Panasonic je nedavno predstavio dva nova 4K Pro HDR Ultra HD OLED TV-a. Nakon predstavljanja 65-inčnog modela EZ1000 u siječnju, Panasonic je prikazao i 77-inčnu verziju tog modela te novi model EZ950, koji će biti dostupan u 65 i 55-inčnoj verziji.
28.2.2017.
Panasonic EZ1000 je novi UHD OLED TV
Panasonic je nedavno predstavio EZ1000, njihov prvi UHD OLED TV s naprednim tehnologijama i ogromnim zvučnim sustavom razvijenim u Technicsu. Ovaj 65-inčni uređaj će biti dostupan tek polovicom ove godine, a u članku možete pročitati što ga sve krasi.
11.1.2017.
LG ima najveći zakrivljeni 4K OLED TV
4K i OLED su trenutno dvije jako "in" tehnologije, kao i zakrivljeni ekran. LG-jev televizor maštovitog imena 77EC9800 ima ugrađene sve najnovije tehnologije, ali to prati i "prikladna" cijena.
12.1.2014.
Očekuje nas sve više 4K OLED televizora
Nakon prvog na svijetu 4K OLED televizora predstavljenog 2014., LG je na sajmu CES 2015 predstavio proširenu liniju od sedam novih 4K OLED modela televizora – od fleksibilnih, zakrivljenih i onih s ravnim zaslonom – u dijagonalama od 55, 65 i 77 inča.
14.1.2015.
Pregled tehnologije: OLED ekrani
Još jedan pregled aktualne i zanimljive teme; OLED ekrani. Još davno pisali smo o Laser TV tehnologiji, no o njoj se za sada ništa ne priča. Sada su aktualni OLED ekrani...
24.3.2008.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.