Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Pet najboljih besplatnih audio programa
Sredite svoju zvučnu kulisu potpuno besplatno i efikasno
Volite se igrati zvukovima ili vam treba nešto za sređivanje starih snimki? Programi za uređivanje zvuka često imaju licence koje se naplaćuju i tako često ostaju izvan dosega glazbenih entuzijasta ili onih koji trebaju nešto "srediti na brzinu". No, postoje i besplatni programi, dostupni na gotovo svim platformama, a mi vam donosimo 5 najboljih.

1. Audacity

Ovo je jedan od najpoznatijih programa za uređivanje zvuka. Zašto? Zato jer je dostupan na svim desktop platformama koje možete zamisliti, a uz to je i besplatan. Audacity je opremljen opsežnim paketom alata, čime omogućuje uređivanje unaprijed snimljenih datoteka, snimanje zvuka putem mikrofona ili čak i streaming glazbe i podcasta. Tu je podrška za širok raspon video formata, a raspon ugrađenih efekata ​​je impresivan. uz to, podržava i dodatke drugih proizvođača

.

2. WavePad Audio Editor Free

iPad je, tijekom godina postao poznat kao vrijedan alat za stvaranje glazbe, ali ne i za uređivanje pjesama. WavePad Audio Editor Free je zanimljiva aplikacija iz nekoliko razloga. Ne samo da je besplatan, već je i dostupan za iOS, Android i Windows. Mobilne aplikacije su prilično snažne, jer su dizajnirane baš kao i računalni program. Postoji veliki broj filtera i opcija uređivanja zvuka, kao što su obrezivanje, high pass filter, normalizaciju i spajanje datoteka, a možete dodati više alata putem kupnji u aplikaciji. Postoje neke lijepe dodatne opcije, poput snimanja aktiviranog glasom ili funkcije auto-trim.

.

3. Ocenaudio

Poput Audacityja i Ocenaudio je dostupan za više platformi (Windows, Linux i Mac). Iako nije prepun mogućnosti, odličan je alat za svakodnevno audio uređivanje. Preslušavanje u stvarnom vremenu bi trebalo pomoći pri ubrzavanju rada. Uz to je i vrlo precizan alat koji olakšava primjenu istog efekta na više dijelova datoteke. Slabašno složeno sučelje je jednostavno za rad, a nakon upoznavanja s prečacima na tipkovnici slaganje zvuka je mačji kašalj. Svoje uratke možete ovime postaviti kao zvono na iPhoneu.

.

4. Acoustica Basic Edition

Acoustica Basic Edition je odličan audio program, a posebno je dobar u čišćenju starih glazbenih snimki s vinila ili kaseta, uklanjanjem neželjene buke. Besplatnoj verziji nedostaju opcije, poput multi-track editora ili podrške za 7.1 surround zvuk, ali još se uvijek možete poigrati. Tu je podrška za DirectX i VST dodatke, tako da možete lako proširiti repertoar. Ako želite preći na višu razinu uređivanja glazbe, Acoustica Basic Edition je odlična polazna točka.

.

5. Wavosaur

Ovaj se program razlikuje od ostalih jer je prijenosan. Dovoljno je malen da ga možete spremiti na USB stick i koristiti na bilo kojem računalu bez instaliranja. Stvoren je za uređivanje u MP3 formatu, ali podržava i druge ključne formate. Također, ima značajke kao što su izmjene pitcheva i uklanjanje vokala, što je idealno za "uradi sam" karaoke, a proširen je i s VST dodacima. Osnovni program dugo nije ažuriran, ali je i dalje vrlo koristan.

.

Više o temi audio.

Komentari (0)
Pročitano (914)
Panasonic RP-HF500M: Sjajan zvuk u praktičnom formatu
Model RP-HF500M lagane su slušalice klasičnog formata (nose se na uhu) koje isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 40 milimetarskim zvučničkim jedinicama s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
23.12.2016.
Terapija zvukom reducira visoki krvni tlak i migrene
Rezultati dvije eksperimentalne studije pokazali su da je inovativna neurotehnologija, koja koristi zvuk za identifikaciju, prijenos i ravnotežu električne aktivnosti u lijevoj i desnoj polutci mozga, bila povezana s nižim krvnim tlakom, poboljšanim radom srca i smanjenim migrenama.
13.11.2016.
Voliš dobar zvuk? Posjeti novi Sonus Art web shop
Specijalizirana trgovina za audio-video, audiofilsku i sličnu opremu ima jedan od najboljih webshopova prema ocjeni korisnika na Googleu. Nije ni čudo, obzirom da su nedavno lansirali potpuno novi webshop koji je još jednostavniji za korištenje.
30.9.2015.
Novi Logitech Bluetooth audio adapter
Logitech je predstavio Bluetooth Audio Adapter koji će omogućiti da omiljene zvučnike pretvorite u bežični sound sustav na vašim pametnim telefonima ili tablet uređajima. Ovaj kompaktni audio adapter možete putem Bluetootha bežično povezati s do dva uređaja.
8.4.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.