Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Skype gasi svoju Wi-Fi uslugu 31. ožujka
Razlog tome je jačanje osnovnih usluga koje Skype promovira
Skype je odlučio 31. ožujka ugasiti svoju Wi-Fi uslugu. Kao razlog tome, tvrtka navodi usredotočavanje na osnovne usluge, odnosno videopozive te nešto bolju integraciju s Microsoftovim servisima.
Danas postoje efikasniji načini za primanje besplatnog interneta

Skype je u posljednjih desetak godina popularizirao glasovne i video pozive putem interneta, a sad gasi jednu od značajki koja je činila uslugu pristupačnijom, posebno među putujućim korisnicima. Tako će 31. ožujka tvrtka ugasiti svoju WiFi uslugu, koja je omogućavala kupnju Wi-Fi pristupa i pregled javnih pristupnih točki za manju naknadu od one koje propisuju vlasnici hotspota.

Na njihovoj stranici piše da se Skype Wi-Fi povlači u cijelom svijetu, tako da se tvrtka može "bolje usredotočiti na napore u donošenju najboljih mogućih iskustava kroz naše glavne Skype mogućnosti." Te osnovne mogućnosti se temelje na poslovnoj opciji Skype for Business, integraciji s drugim Microsoftovim uslugama, aplikaciji koja konkurira rivalu Slacku, uz novije usluge poput platforme s developerskim botom te verzije s niskom propusnosti za tržišta u razvoju.

Ovaj potez nije trebao biti preveliko iznenađenje, ako uzmemo u obzir što se sve događalo u Skypeu otkad ga je Microsoft kupio za 8,5 milijardi dolara. Krenimo redom. Skype Wi-Fi je pokrenut 2009. pod nazivom Skype Access, s ciljem omogućavanja pristupa Wi-Fi hotspotovima besplatno ili po nižoj cijeni od uobičajene.

Microsoft je trebao lansirati vlastitu uslugu sličnu ovoj

No, Microsoft je očito imao druge planove, s obzirom na to da je preimenovao uslugu i da nije baš vodio računa o njenom razvoju. Otegotne okolnosti su još i zatvaranje londonskog ureda Skypea u rujnu prošle godine te mogućnost pristupa besplatnom internetu putem povezivanja mobitela i laptopa (računala) i korištenja mobilnog prijenosa podataka. Zanimljivo, 2015. se činilo da će Microsoft lansirati svoju cross-platformsku Wi-Fi uslugu, ali do danas se to nije pomaklo dalje od ideje. U međuvremenu se ispostavilo da Microsoft ima Wi-Fi aplikaciju za pretraživanje i korištenje plaćenih hotspotova, iako je dostupna samo za Windowse na računalima.

Dakle, ako imate Skype Wi-Fi, on će 31. ožujka prestati s radom, a ako imate Skype kredit, možete ga koristiti za ostale usluge na Skypeu. No, ako ste imali kredite samo za Wi-Fi, kontaktirajte korisničku službu Skypea, jer nema nikakvog eksplicitnog jamstva o povratu kredita za W-Fi. 

.

Više o temi Skype

Komentari (0)
Pročitano (740)
Pričajte putem Skypea bez korisničkog računa
Skype je vjerojatno najpoznatija aplikacija za videopozive. Odsad će biti još pristupačnija jer za nju više nije potrebno kreirati korisnički račun, što će u mnogočemu koristiti onima koji ne vole ostavljati svoje podatke posvuda, a i nemaju potrebu često obavljati videopozive.
18.11.2016.
Skype dostupan i za Nintendo DSi
Nintendo DSi, nakon Sony PSP-a, će uskoro dobiti i svoju verziju ovog popularnog VoIP programa, &scaron;to se jo&scaron; u početku dalo naslutit zbog ugrađenog mikrofona i kamere. <a href="http://www.pcchip.hr/vijesti/vijesti/softver/skype-stize-i-na-nintendo-dsi">PCChip.com</a>
21.4.2009.
Zašto je Microsoft kupio Skype
Internetom je poput bombe odjeknula vijest o kupnji Skypea, popularnog VoIP klijenta (koji omogućava pozive prema fiksnim i mobilnim linijama po povoljnim cijenama) od strane Microsofta za nevjerojatnih $8.5 milijardi. Vijest je bila jo&scaron; nevjerojatnija time &scaron;to su do samog izlaska vijesti glavni pretendenti za eventualni kupnju navodno bili Facebook i Google za iznos između $3 i $4 milijarde.
4.6.2011.
Bugovi haraju Microsoftovim pretraživačima
Google je objavio detalje o bugovima koji već mjesecima haraju Microsoftovim pretraživačima. Ti bugovi omogućavaju hakerima da na postojećim web-stranicama naprave nove, koje uzrokuju pad sustava.
1.3.2017.
Windows 10 ide u redizajn
Microsoft planira redizajn svoga sustava Windows 10. Već su najavili blage izmjene u izgledu, a pojavile su se i prve fotografije novog sučelja. Za razliku od redizajna nekih drugih sustava, ovdje se nećete pogubiti.
16.2.2017.
Windows 10 će uskoro učiniti vaš PC neprobojnim
Velika "Creators" nadogradnja Windowsa 10 trebala bi doći u travnju. Uz brojna poboljšanja bi trebala učiniti sva računala s najnovijim Windowsima puno sigurnijima, uvođenjem novog sigurnosnog centra Windows Defender.
1.2.2017.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.