Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Stiže nova revolucionarna memorijska tehnologija Intel i Micron
Nova klasa memorije omogućuje povećanje performansi osobnih računala, podatkovnih centara i drugih uređaja
Intel je zajedno s tvrtkom Micron predstavio novu "revolucionarnu" memorijsku tehnologiju 3D Xpoint. Nova klasa memorije omogućuje povećanje performansi osobnih računala, podatkovnih centara i drugih uređaja.
Dok ova memorija stigne u naše trgovine proći će još nekoliko godina, a do tada možda i kupite 8K monitor, dok će proizvođači vjerojatno ponuditi i 8K igre i video

Intel i Micron započeli su proizvodnju nove klase zaštićene memorije te stvorili prvu novu kategoriju memorije nakon više od 25 godina. Nova tehnologija 3D XPoint™ omogućuje do tisuću puta bržu zaštićenu memoriju od NAND memorije, najpopularnije zaštićene memorije na današnjem tržištu.

Dvije tvrtke su izumile jedinstvene materijale i prepletenu arhitekturu te stvorile memorijsku tehnologiju koja je deset puta gušća od klasične memorije. Nova tehnologija omogućuje nove inovacije u aplikacijama koje se protežu od strojnog učenja do praćenja bolesti u stvarnom vremenu i imerzivnih 8K igara.

.

Više o temi memorija.

Komentari (0)
Pročitano (1536)
Sve više tvrtki analizira BigData
Intel je nedavno proveo anketu koja je pokazala da četvrtina srednjoeuropskih tvrtki analizira velike skupove podataka - BigData. Rezultati ankete objavljeni su povodom predstavljanja novih procesora Intel Xeon E7v3 u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj i Slovačkoj.
17.8.2015.
Samovozeći automobili
BMW, Intel i Mobileye postali su partneri sa zajedničkim ciljem da do 2021. krenu s proizvodnjom potpuno autonomnih vozila
19.7.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.