Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Suosnivač Pirate Baya stiže na Dane komunikacija
Festival se održava od 30. ožujka do 2. travnja u Rovinju
Najveći domaći komunikacijski festival Dani komunikacija 2017 polako zatvara popis sudionika, a na njemu se uz velikane odnosa s javnošću i marketinga pojavilo i ime Petera Sundea Kolmissopija, suosnivača i bivšeg glasnogovornika nekad omiljene stranice za "skidanje" putem torrenta - The Pirate Baya.
Peter Sunde Kolmisoppi je politički i računalni stručnjak

U digitalnom dobu, kada svatko može postati stvarateljem sadržaja, posebno je važno razviti svijest o tome, ali i o odgovornosti koja posljedično s time dolazi. To svakako zna Peter Sunde Kolmisoppi, politički i računalni stručnjak koji je javnosti najpoznatiji kao suosnivač i bivši glasnogovornik portala The Pirate Bay. Samo nekoliko dana nakon njegove kandidature na izborima za Europski parlament, Sunde je uhićen te osuđen na kaznu zatvora od pet mjeseci za "sudjelovanje u širenju piratskog sadržaja".

Na Danima komunikacija Sunde će govoriti upravo o odgovornosti u digitalnoj eri i nevidljivim strukturama moći koje utječu na sve, pa tako i na sadržaj koji je objavljen na internetu. Danas je zagovornik za ravnopravnost, a svoj blog koristi kao mjesto izražavanja zabrinutosti zbog problema centralizacije moći unutar Europske unije, ali i kao bojno polje za obračun s direktorom Facebooka, Markom Zuckerbergom.

Oni koji su zainteresirani za njegovo, ali i ostala predavanja, trebali bi uplatiti redovne cijene kotizacija za festival, koje su na snazi su od 2. ožujka, a sve informacije o paketima pojedinačnih kotizacija, kao i detaljni program festivala mogu pronaći na službenim stranicama festivala Dani komunikacija 2017

.

Više o temi mediji.

Komentari (0)
Pročitano (383)
Otvorene prijave na natjecanja Dana komunikacija
Otvorene su prijave za dva prestižna natjecanja Dana komunikacija – nacionalno kreativno natjecanje IdejaX i natjecanje Mixx za najbolje digitalne projekte. S otvorenjem prijava, predstavljeni su i novi pravilnici natjecanja. Agencije svoje projekte na Mixx mogu prijaviti do 5. ožujka, a prijave na IdejuX bit će otvorene sve do 10. ožujka.
19.1.2017.
Facebook će puštati reklame usred videa...
Facebook traži način kako prikazati što više oglasa na što efikasniji način. Govori se da će uskoro početi testiranje oglasa koji će se pojavljivati usred videa, a od toga bi trebali profitirati i Facebook i izdavači videa.
16.1.2017.
Dodijeljene nagrade na Danima komunikacija
Na Danima komunikacija u subotu su dodijeljene nagrade X, a proglašeni su i ovogodišnji pobjednici natjecanja za mlade kreativce Young Lions Croatia. Uz to, dodijeljene su nagrade Effie i MIXX za najbolje učinkovite i digitalne kampanje u Hrvatskoj u protekloj godini.
5.4.2017.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.