Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
WhatsApp gasi potporu za starije smartphone
Neki korisnici će već krajem ove godine ostati bez mogućnosti korištenja WhatsAppa
WhatsApp je odlučio od samog kraja ove godine ukinuti podršku za neke pametne telefone, odnosno njihove operativne sustave. To znači da aplikacija više neće biti dostupna na tim uređajima.
WhatsApp će se teže koristiti i na Androidu 2.1 i 2.2 te iOS-u 6

Iz Whatsappa se pravdaju kako stariji uređaji ne nude potrebne mogućnosti za budući razvoj aplikacije. Između redaka, to znači da bilo koja buduća nadogradnja aplikacije ne bi bila dostupna tim korisnicima. 

Popis uređaja, odnosno njihovih operativnih sustava nije velik, ali zahvaća određen dio svjetske populacije. Radi se o BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1 i 2.2, Windows Phone 7 te iPhone 3GS/iOS 6 uređajima i sustavima. 

Svi navedeni, osim Nokije i BlackBerryja će već ulaskom u novu godinu ostati bez WhatsAppa (valjda će moći čestitati Novu bližnjima), dok će Nokia i BlackBerry podržavati WhatsApp do 30. lipnja iduće godine. Ova odluka nužno ne znači da će korisnici ostati bez aplikacije, ali bi mogli imati problema pri njenom korištenju. Zbog toga se preporuča prelazak na neki noviji uređaj ili operativni sustav. 

.

Više o temi WhatsApp.

Komentari (0)
Pročitano (733)
WhatsApp konačno ima videopozive
WhatsApp je uveo puno novih značajki u posljednje vrijeme, no najviše se iščekivao videopoziv. Nitko od korisnika mobilnih telefona ne bi trebao biti zakinut, jer će opcija biti dostupna na Androidu, iOS-u i Windowsu.
17.11.2016.
Facebook će koristiti osobne podatke WhatsApp korisnika za ciljanje oglasa
Prema Facebooku i WhatsAppu, nema rizika da će se vaše poruke s WhatsAppa pojavljivati na traci vašeg Facebook profila, ili da će ažuriranja statusa biti poslana prijateljima na WhatsAppu. No, oni će međusobno dijeliti više korisničkih podataka "iza kulisa", kako bi se bolje ciljalo oglašavanje i predlagali novi kontakti između dvije mreže.
31.8.2016.
WhatsApp poboljšava enkripciju
Nova verzija WhatsAppa za iOS dobila je dobrodošlu kozmetičku nadogradnju, ali verzija za Android OS dobila je nešto puno bitnije - automatsku punu enkripciju svih poruka.
24.11.2014.
Google lansira konkurenta WhatsAppu
Google se priprema na lansiranje vlastite aplikacije za slanje poruka koja bi trebala konkurirati WhatsAppu. I Viberu, Messengeru, Skypeu, Snapchatu i još nizu drugih aplikacija koje sve u principu rade istu stvar.
8.10.2014.
WhatsApp omogućava da vidite je li poruka pročitana
Trenutno najpopularniji servis za slanje poruka na svijetu - WhatsApp, uveo je novu opciju. Ako ste primijetili plave kvačice u vašim WhatsApp porukama, upravo to znači da su poruke pročitane, što prije niste mogli sa sigurnošću znati.
7.11.2014.
WhatsApp dodaje glasovne pozive
WhatsApp je objavio da će u drugoj polovici 2014. dodavati nove usluge aplikaciji, a glavna novost trebalo bi biti omogućavanje glasovnih poziva.
14.3.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.