Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
WhatsApp ima podršku za GIF i video streaming
Video ćete odsad moći gledati bez skidanja, ali GIF ipak treba skinuti
Video streaming sada je i službeno dostupan na WhatsAppu, što znači da možete gledati video bez prethodnog skidanja, čim dobijete videoporuku. Podrška za GIF također je dodana u posljednjem ažuriranju koje je dostupno na Google Playu, iako GIF i dalje treba skinuti prije prikaza.
Možete pregledati videoporuku i prije nego je skinete na uređaj

Prije nego što se počnete previše uzbuđivati, reći ćemo vam da to nije isto što i Facebook Live ili Instagram Live Stories, već je samo sposobnost za trenutno prikazivanje videa, bez potrebe za njihovim skidanjem. WhatsApp je, prije svega, aplikacija za slanje poruka, tako da je značajka video streaminga namijenjena isključivo gledanju videoporuke u što kraćem vremenu, a ne live-prijenosu svega i svačega te dijeljenju toga sa svekolikim pučanstvom.

Nova funkcija radi na dva načina. Ako ste omogući automatsko preuzimanje medija, skidanje će početi čim poruka stigne. No, i prije svršetka preuzimanja možete dotaknuti gumb za reprodukciju i gledati video, dok se on istodobno skida u pozadini. Nakon što je video preuzet, traka postotka preuzimanja bit će zamijenjena pokazivačem trajanja videa.

Ako pak imate isključeno automatsko preuzimanje i dalje ćete vidjeti gumb za reprodukciju i moći pustiti video čim stigne, ali on se neće automatski preuzeti. Zato ćete morati pritisnuti gumb za preuzimanje u donjem lijevom kutu ekrana. Isto vrijedi i za GIF-ove, koje su sada podržani u WhatsApp, ali ih je potrebno prvo skinuti. Ova opcija je bila dostupna jedno vrijeme na beta verziji WhatsAppa, a ako želite isprobati nove mogućnosti prije svih, možete postati beta tester WhatsAppa prijavom na Google Play. 

.

Više o temi WhatsApp.

Komentari (0)
Pročitano (585)
WhatsApp gasi potporu za starije smartphone
WhatsApp je odlučio od samog kraja ove godine ukinuti podršku za neke pametne telefone, odnosno njihove operativne sustave. To znači da aplikacija više neće biti dostupna na tim uređajima.
5.12.2016.
WhatsApp konačno ima videopozive
WhatsApp je uveo puno novih značajki u posljednje vrijeme, no najviše se iščekivao videopoziv. Nitko od korisnika mobilnih telefona ne bi trebao biti zakinut, jer će opcija biti dostupna na Androidu, iOS-u i Windowsu.
17.11.2016.
Facebook će koristiti osobne podatke WhatsApp korisnika za ciljanje oglasa
Prema Facebooku i WhatsAppu, nema rizika da će se vaše poruke s WhatsAppa pojavljivati na traci vašeg Facebook profila, ili da će ažuriranja statusa biti poslana prijateljima na WhatsAppu. No, oni će međusobno dijeliti više korisničkih podataka "iza kulisa", kako bi se bolje ciljalo oglašavanje i predlagali novi kontakti između dvije mreže.
31.8.2016.
WhatsApp poboljšava enkripciju
Nova verzija WhatsAppa za iOS dobila je dobrodošlu kozmetičku nadogradnju, ali verzija za Android OS dobila je nešto puno bitnije - automatsku punu enkripciju svih poruka.
24.11.2014.
WhatsApp omogućava da vidite je li poruka pročitana
Trenutno najpopularniji servis za slanje poruka na svijetu - WhatsApp, uveo je novu opciju. Ako ste primijetili plave kvačice u vašim WhatsApp porukama, upravo to znači da su poruke pročitane, što prije niste mogli sa sigurnošću znati.
7.11.2014.
WhatsApp dodaje glasovne pozive
WhatsApp je objavio da će u drugoj polovici 2014. dodavati nove usluge aplikaciji, a glavna novost trebalo bi biti omogućavanje glasovnih poziva.
14.3.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.