Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
YouTube može emitirati videe s HDR-om
HDR nudi veći kontrast i širi raspon boja
Nakon što je YouTube podržao Full HD, pa potom i 4K rezoluciju, napravio mobilnu verziju, osmislio studije za besplatno snimanje videa, na red je došla i podrška za visoki dinamički raspon (HDR).
YouTube HDR je dostupan svima, no moći ćete ga gledati samo na uređajima koji podržavaju prikaz u visokom dinamičkom rasponu

Iako su video-uratci u 4K rezoluciji već neko vrijeme prisutni na YouTubeu, Google je tek sad na ovu popularnu platformu, odlučio instalirati podršku za videe s visokim dinamičkim rasponom. Iako je taj potez bio očekivan i ranije, Google je čekao da proizvođači televizora HDR pretvore u standardnu opciju prikaza. YouTube HDR-u pomaže i činjenica što su nedavno Chromecast i PS4 dobili tu značajku.

Visoki dinamički raspon (HDR), pojednostavljeno rečeno, ne mijenja broj piksela koje vidite, već izvlači više iz njih. Ovaj način prikaza nudi širi raspon kontrasta i svjetline od standardnih HD ili UHD prikaza, čime se dobiva više detalja u tamnijim dijelovima ekrana i širi spektar boja. Time bi gledatelji trebali biti u mogućnosti vidjeti pojedinosti koje ranije nisu mogli primijetiti.

Google je radio s brojnim zvijezdama YouTubea kako bi stvorili vrhunski HDR sadržaj spreman za emitiranje, a sada je ta opcija dostupna svima. YouTube HDR se zasad može gledati na televizorima s novim sustavom Chromecast Ultra, računalima s HDR monitorom te ovogodišnjim Samsungovim UHD i SUHD televizorima. Neke od HDR videa možete već sad pogledati na ovom linku, no kvaliteta njihove slike će ovisiti o tome na kakvom ih ekranu gledate.

.

Više o temi YouTube.

Komentari (0)
Pročitano (557)
YouTube Go za manju potrošnju podatkovnog prometa
Ako volite gledati YouTube videe u pokretu, ali mrzite velike račune za potrošnju podataka (data promet), Google ima dobre vijesti za vas. Naime, odlučili su uvesti "YouTube Go" aplikaciju posebno dizajniranu kako bi se smanjili troškovi mobilnog podatkovnog prometa.
3.10.2016.
YouTube gradi besplatne studije za snimanje videa
U želji da postane najveći proizvođač kvalitetnog video sadržaja, Google je odlučio graditi velike studije za snimanje videa, za sada u najvećim svjetskim gradovima. U njima će "Youtuberi" moći besplatno koristiti svu profesionalnu opremu za svoj video.
15.11.2014.
Epson ima novi laserski projektor EH-LS10500
Epson je predstavio novi laserski projektor pod nazivom EH-LS10500, koji se odlikuje zanimljivim karakteristikama. No, vrijedi reći nekoliko riječi i o konkurenciji, odnosno o tome, što bi kupac trebao očekivati od projektora ponuđenih na tržištu.
1.10.2016.
YouTube pretplata na glazbu
YouTube navodno sprema uslugu pristupa glazbi na pretplatu kakvu je popularizirao Spotify, a kasnije su je ponudili i Beats Music te Amazon Prime.
23.6.2014.
Kako Iračani pristupaju internetu
U Iraku su trenutno na snazi jake zabrane pristupa internetu. Pristup svim socijalnim mrežama je onemogućen, a često se satima ukida pristup internetu uopće.
22.6.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.