Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
YouTube može emitirati videe s HDR-om
HDR nudi veći kontrast i širi raspon boja
Nakon što je YouTube podržao Full HD, pa potom i 4K rezoluciju, napravio mobilnu verziju, osmislio studije za besplatno snimanje videa, na red je došla i podrška za visoki dinamički raspon (HDR).
YouTube HDR je dostupan svima, no moći ćete ga gledati samo na uređajima koji podržavaju prikaz u visokom dinamičkom rasponu

Iako su video-uratci u 4K rezoluciji već neko vrijeme prisutni na YouTubeu, Google je tek sad na ovu popularnu platformu, odlučio instalirati podršku za videe s visokim dinamičkim rasponom. Iako je taj potez bio očekivan i ranije, Google je čekao da proizvođači televizora HDR pretvore u standardnu opciju prikaza. YouTube HDR-u pomaže i činjenica što su nedavno Chromecast i PS4 dobili tu značajku.

Visoki dinamički raspon (HDR), pojednostavljeno rečeno, ne mijenja broj piksela koje vidite, već izvlači više iz njih. Ovaj način prikaza nudi širi raspon kontrasta i svjetline od standardnih HD ili UHD prikaza, čime se dobiva više detalja u tamnijim dijelovima ekrana i širi spektar boja. Time bi gledatelji trebali biti u mogućnosti vidjeti pojedinosti koje ranije nisu mogli primijetiti.

Google je radio s brojnim zvijezdama YouTubea kako bi stvorili vrhunski HDR sadržaj spreman za emitiranje, a sada je ta opcija dostupna svima. YouTube HDR se zasad može gledati na televizorima s novim sustavom Chromecast Ultra, računalima s HDR monitorom te ovogodišnjim Samsungovim UHD i SUHD televizorima. Neke od HDR videa možete već sad pogledati na ovom linku, no kvaliteta njihove slike će ovisiti o tome na kakvom ih ekranu gledate.

.

Više o temi YouTube.

Komentari (0)
Pročitano (806)
YouTube Go za manju potrošnju podatkovnog prometa
Ako volite gledati YouTube videe u pokretu, ali mrzite velike račune za potrošnju podataka (data promet), Google ima dobre vijesti za vas. Naime, odlučili su uvesti "YouTube Go" aplikaciju posebno dizajniranu kako bi se smanjili troškovi mobilnog podatkovnog prometa.
3.10.2016.
YouTube gradi besplatne studije za snimanje videa
U želji da postane najveći proizvođač kvalitetnog video sadržaja, Google je odlučio graditi velike studije za snimanje videa, za sada u najvećim svjetskim gradovima. U njima će "Youtuberi" moći besplatno koristiti svu profesionalnu opremu za svoj video.
15.11.2014.
Epson ima novi laserski projektor EH-LS10500
Epson je predstavio novi laserski projektor pod nazivom EH-LS10500, koji se odlikuje zanimljivim karakteristikama. No, vrijedi reći nekoliko riječi i o konkurenciji, odnosno o tome, što bi kupac trebao očekivati od projektora ponuđenih na tržištu.
1.10.2016.
YouTube pretplata na glazbu
YouTube navodno sprema uslugu pristupa glazbi na pretplatu kakvu je popularizirao Spotify, a kasnije su je ponudili i Beats Music te Amazon Prime.
23.6.2014.
Kako Iračani pristupaju internetu
U Iraku su trenutno na snazi jake zabrane pristupa internetu. Pristup svim socijalnim mrežama je onemogućen, a često se satima ukida pristup internetu uopće.
22.6.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.