
Ranije smo pisali o ovom specifičnom pitanju. Naime, dijeljenje vašeg telefonskog broja, zajedno s drugim podacima, omogućit će Facebooku da vam sugerira više prijatelja ili da primijeni ciljano oglašavanje na vašem profilu.
Isključivanje ovih promjena na vašem WhatsApp računu je vrlo jednostavno. Prije svega, trebate znati da imate još 30 dana da isključite ove opcije nakon što ste prihvatili nove Uvjete korištenja i politiku privatnosti (Terms of Service and Privacy Policy). A potom trebate učiniti sljedeće:
1. Otvorite WhatsApp na vašem mobitelu.
2. Stisnite padajući izbornik s gornje desne strane i izabrati Postavke (Settings) na Androidu ili pritisnite izbornik Postavke (Settings) u donjem desnom kutu na iOS-u.
3. Odaberite Korisnički račun (Account).
4. Pritisnite kvačicu na Podijeli informacije o korisničkom računu (Share my account info).
5. Da biste onesposobili promjene, pritisnite Ne (Don’t share).
Ako niste sigurni jeste li sve učinili ispravno, provjerite je li zatamnjena opcija Podijeli informacije o korisničkom računu (Share my account info).
Ta-da. Gotovi ste. WhatsApp neće podijeliti vaš broj telefona ili ostale privatne podatke s vašim Facebook profilom.