Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
 • Tema
 • Forum
 • Autor
 • Posljednji komentirao
 • Broj komentara
 • Forum
  Mobiteli
 • Autor
  Vernes B.
 • Posljednji komentirao
  Milan D.
 • Broj komentara
  2

Kupio sam lg g4, ali uvijek je cini mi se malo pregrijan gornji dio displeja i pozadina oko kamerice i tipke za otkljucavanje. U trenutku dok vam tipkam temperatura cpua je 68 celzijusa. Da li je to normalno?

Odgovori

Pozdrav, to svakako nije normalno. Pregledao sam nekoliko testova i na svima je zabilježena temperatura do 45 °C. Uzroka pregrijavanja CPU-a može biti više. Jedan je multitasking, drugi su uključene pozadinske aplikacije, čak i notifikacije za njih. Treći može biti okolina u kojoj držite mobitel, jer i vanjska temeperatura ima određeni utjecaj na to. Četvrti može biti nadogradnja na novu inačicu OS-a. Savjetujem Vam da učinite sljedeće: isključite pozadinske aplikacije (one koje ste rijetko koristili, a stalno su aktivne), držite mobitel dalje od sunčevog svjetla, sobne lampe, radijatora, računala ili bilo kojeg drugog jakog izvora topline, pokušajte obavljati jedan po jedan zadatak na mobitelu i, za svaki slučaj, reducirajte svjetlinu ekrana i korištenje WiFi-ja (iako se to preporuča za hlađenje baterije). S obzirom na to da proizvođač planira nadogradnju sustava na Android 7.0 (kod nas još nije dostupan), moguće je da i nadogradnja na Android 6.0, koju ste vjerojatno instalirali prije godinu dana stvara problem CPU-u jer od njega zahtijeva više energije. Dakle, ako vam dođe 7.0 na instalaciju, nemojte ga neko vrijeme instalirati. Ako Vam se ovo i dalje bude događalo, posjetite servis, s time da mislim kako vam ovo neće ući u jamstvo ako je prošlo više od dvije godine od kupnje.

Odgovori

Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.