Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Tko testira?
Matko Pecotić
CEO
Tvrdoglav. Testira sve što želi. Vrlo je kritičan prema drugima (ne samo uređajima), ali i prema sebi. Događa se da mu ispadne neki gadget jer ima velike ruke i nespretan je. Razbio je samo jedan LCD kamere vrijednosti 9K kn, LCD DSLR-a nepoznatog proizvođača i jedan terabajtni disk kolege, dok se za jedan vodootporni fotić ne zna tko je kriv - urednik fotografije, glavni urednik ili proizvođač fotoaparata. Ogrebotine na pametnim telefonima se ne broje. Sam plaća štetu i popravke. Poboljšao se u zadnje vrijeme.
Marko Šolić
Fotograf
Testira fotoaparate koje traži i NE traži na testiranje. Do sada je bio popljuvan više puta na različitim forumima, ali ne odustaje i ima svoj stav. Na usporedi.hr to se cijeni. Radišan i ambiciozan, budući poznati fotograf. Prati glasine i piše o fotićima za koje niti proizvođači ne znaju kada će biti pušteni u produkciju. Inače je i univerzalno mjerilo za kvalitetu umjetnosti i komentator društvenih zbivanja.
Dennis Puzak
Programer
Testira prijenosna računala i tablete. Ako mu upadne neki pametan mobitel u ruke ne buni se, iako se to rijetko događa - obično kada se nikome ne da testirati neki dosadan i loš uređaj. Zna o čemu piše i koristi različita prijenosna računala u svom poslu. Ufuran je u tehnologiju, ali kuži i prosječnog korisnika. Svi u njegovoj okolini ga pitaju što kupiti i gnjave ga na telefon. On ih usmjerava da usporede.
Ivan Ivančić
Fotograf
Testira fotoaparate i čini se da zna o čemu priča. Vidimo ga u redakciji samo da uzme novi aparat. Nestane, fotkajući okolo, izbjegava nas i test slaže u nedjelju navečer, ovu, slijedeću ili za tri tjedna. Rijetko dopušta da mu se proturječi zbog čega nekada ne dobiva uređaje na test. Snašao se, piše blog na engleskom i nabavlja ih bez nas!
Matej Zadro
Student & poduzetnik
Mlad, zgodan i ambiciozan. Manje važno za ovu ulogu, ali to ipak utječe na šarmantan način pisanja tekstova koji su često na granici šovinizma (barem tako kaže lektorica). Voli sve što vole mladi, zna više o društvenim mrežama i internetu od direktora, osnivača sitea i svih članova uprave. "Next time this year..."
Donald Debeljak
Kolumnist
Donalda znamo još otkad je bio mali... Danas bismo ga bez problema poslali da nekome probuši gume. No, čovjek piše inteligentne tekstove o fotografiji. Kako ne pada pod utjecaj proizvođača (osim Applea i Nikona), uglavnom ga angažiramo za neku temu ili kolumnu... Iako koristi engleski u Wordu i "I" svi veznici su mu veliki u tekstu za postavke Reutersa.
Domagoj Jakopović Ribafish
Kolumnist
Domagoj Jakopović Ribafish je ćelavi cinični starkelja spojenih obrva, bivši urednik u Playboyu, sadašnji comunity manager i kolumnist na Net.hr, bloger, curlingaš, bowler, švaler, otac i pivopija, koji se s nostalgijom i osmijehom sjeća klasičnih tostera i kazetofona (kojima si šrafcigerom micao glavu) te se s puno muke bori s modernim tehnološkim čudesima. Ali ne odustaje dok ih ne svlada. Ne znate namjestiti alarm na novom mobu, popraviti usisavač ili smanjiti blendu? E pa ne zna ni on, ali će vas barem nasmijati.
Darija Prelčec
Lektorica
Ona lektorira tekstove, a nekada testira i ono što joj se svidi. Tvrdi da se piše "pakovanje" a ne "pakiranje". Dogovorili smo se da bude "prodajni paket". Pokušava se izboriti za svoje mišljenje. Ponekad joj kažemo da ne treba doći u redakciju jer su svi tekstovi "ok".
Matija Slišurić
novinar
Tomislav Rastovac
Test team
Milan Dalmacija
Novinar
Završio novinarstvo na Političkim znanostima u Zagrebu. Mater plače za potraćenim godinama. Prati tehnologiju i piše super tekstove, jasne i objektivne. Tu i tamo nešto recenzira. Odlično prihvaća kritiku, osim ako je na njegov račun. Ujutro dolazi prvi u redakciju i ne miče se od stola. Vrijedan, marljiv, pošten...nikada od njega političara. E da, i nemojte ga j.... za 2 sekunde!
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.