Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
4K video za Canon 5D Mark IV?
Velike novosti za Canon 5D Mark IV
Canon navodno za novu generaciju popularnog 5D Full Frame DSLR fotoaparata spema pomalo očekivanu novost - mogućnost snimanja videa u 4K formatu.
4K video danas možete snimati i na nekim smartphoneima, ali oni imaju jako male senzore.

Canon 5D Mark II i noviji 5D Mark III jako su popularni za snimanje videa jer u odnosu na profesionalne video kamere nude barem podjednaku kvalitetu slike uz značajno nižu cijenu. S druge strane konkurencija se na tržištu fotoaparata zahuktala pa danas Panasonic GH4 snima kvalitetniji video nego Canon 5D Mark III, dok je pravu pomutnju uveo Sony sa A7S koji snima 4K video na velikom, Full Frame senzoru.

Logičan Canonov odgovor bio bi uvrštavanje 4K videa na nadolazeći 5D Mark IV. Jedino otvoreno pitanje je hoće li Canon u početku 4K rezervirati za svoje skuplje Cinema modele, ili će ga odmah ponuditi i u DSLR fotoaparatima.

.

Više o temi Canon.

>> Nova tehnologija senzora za Canon 7D Mark II

>> 25 godina Canonove EOS-1 serije

Komentari (0)
Pročitano (1711)
Microsoft i Canon dijele patente
Softverski gigant Microsoft i fotografski gigant Canon sklopili su dogovor o međusobnom dijeljenju patenata, što bi trebalo pomoću rastu obje tvrtke.
14.7.2014.
Besplatno učite o fotografiji na MIT-u
Sveučilište MIT ponudilo je sva svoja predavanja o fotografiji besplatno na internetu, što znači da imate potpuno besplatan pristup nekim od najboljih tečajeva o fotografiji na svijetu.
27.7.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.