Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
4K video za Canon 5D Mark IV?
Velike novosti za Canon 5D Mark IV
Canon navodno za novu generaciju popularnog 5D Full Frame DSLR fotoaparata spema pomalo očekivanu novost - mogućnost snimanja videa u 4K formatu.
4K video danas možete snimati i na nekim smartphoneima, ali oni imaju jako male senzore.

Canon 5D Mark II i noviji 5D Mark III jako su popularni za snimanje videa jer u odnosu na profesionalne video kamere nude barem podjednaku kvalitetu slike uz značajno nižu cijenu. S druge strane konkurencija se na tržištu fotoaparata zahuktala pa danas Panasonic GH4 snima kvalitetniji video nego Canon 5D Mark III, dok je pravu pomutnju uveo Sony sa A7S koji snima 4K video na velikom, Full Frame senzoru.

Logičan Canonov odgovor bio bi uvrštavanje 4K videa na nadolazeći 5D Mark IV. Jedino otvoreno pitanje je hoće li Canon u početku 4K rezervirati za svoje skuplje Cinema modele, ili će ga odmah ponuditi i u DSLR fotoaparatima.

.

Više o temi Canon.

>> Nova tehnologija senzora za Canon 7D Mark II

>> 25 godina Canonove EOS-1 serije

Komentari (0)
Pročitano (1528)
Microsoft i Canon dijele patente
Softverski gigant Microsoft i fotografski gigant Canon sklopili su dogovor o međusobnom dijeljenju patenata, što bi trebalo pomoću rastu obje tvrtke.
14.7.2014.
Besplatno učite o fotografiji na MIT-u
Sveučilište MIT ponudilo je sva svoja predavanja o fotografiji besplatno na internetu, što znači da imate potpuno besplatan pristup nekim od najboljih tečajeva o fotografiji na svijetu.
27.7.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.