Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
CARNet uvodi tablete i WiFi u škole
Projekt Škole 2.0 Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet izabran je za jednu od tri najinovativnije inicijative u sklopu "Europske nagrade za inovacije u javnoj upravi", u kategoriji Inicijative za obrazovanje i istraživanje.
Dodjela nagrada održana je 6. lipnja 2013. godine tijekom konferencije “Week of Innovative Regions Europe Conference” u Corku u Irskoj i projekt je nagrađen sa 100.000 eura s ciljem ulaganja u daljnji razvoj projekta Škole 2.0. 

Natječaj je raspisala Europska komisija, a nagrađuju se oni koji su inovacijama postigli poboljšanje rada javne uprave i koji potiču ostale na moderniji i inovativniji pristup radu. Sukladno odredbama natječaja, ova nagrada treba osigurati daljnje razvijanje projekta Škole 2.0. U okviru projekta, 26 lokacija škola bit će spojeno na brzi internet optičkom vezom (7 matičnih škola s pripadajućim područnim školama). U samim školama bit će postavljene bežične mreže (s eduroam pristupnim točkama) kako bi učenici i nastavnici putem tablet računala mogli pristupati online sadržajima, digitalnim udžbenicima, koristiti ih za videokonferencije te za nastavu na daljinu.

Nadamo se samo da vijeće mudraca obrazovnog sustava neće u suradnji s dobavljačima između iOS, Android i Windows platforme tableta odabrati onu koja je najmanje popularna. Ionako nas Microsoft često preskače sa svojim hardverskim proizvodima pa može i ovog puta.

Također, škole će biti opremljene znanstvenim obrazovnim tehnologijama (senzorima) za prirodne predmete - biologiju, kemiju, fiziku i ekologiju. Budući da je projektom predviđeno da sve škole uključene u projekt surađuju kroz razne obrazovne aktivnosti koje uključuju korištenje tehnologije u nastavi, uporaba navedenih senzora potaknut će kolaborativni i projektni pristup učenju. Upotreba senzora potaknut će razumijevanje prirodoslovnih predmeta i prirode općenito na jedan drugačiji, učenicima bliži način, a također će pridonijeti i digitalnoj pismenosti svih uključenih korisnika.

Za ovaj projekt CARNet je dobio nešto manje od 12 milijuna kuna kroz natječaj HAKOM-a, koji će osim za potrebe spomenute mrežne i videokonferencijske infrastrukture i spajanja biti potrošeni i za nabavu tableta za nastavnike i učenike te potrebnu edukaciju nastavničkog kadra u cilju podizanja digitalne kompetencije nastavnika te ciljanu edukaciju za korištenje tehnologije kao i osmišljavanje i provođenje projektne suradnje među školama.

.

Ovdje pogledajte više o temi CARNet.

>> Najbolji uvjeti pristupa fiksnog i mobilnog interneta uz Carnet

Komentari (0)
Pročitano (2859)
Epson za školu
<a href="http://www.epson.com.hr" target="_blank">Epson</a> je predstavio svoj prvi asortiman projektora malog dometa namijenjenih obrazovnoj upotrebi kao odgovor na sve veću potrebu za informacijskom i komunikacijskom opremom koja je jednostavna za upotrebu u učionici.
1.12.2009.
Samsung Galaxy NX - mirrorless s Androidom
Veća povezivost jedan je od glavnih trendova u fotoindustriji, a najbrže rastući dio tržišta su mirrorless fotoaparati. Nakon Samsungove Galaxy Camere i Nikonovog S800c pogonjenih Android OS-om, bilo je samo pitanje vremena kada će neki proizvođač staviti Android OS u mirrorless fotić. Samsung je to napravio sa Galaxy NX mirrorlessom, koji osim Androida i velikog 4,8 inčnog donosi i 4G povezivost, kao i sve uobičajeniji Wi-Fi.
24.6.2013.
Sony Xperia Z Ultra: 6,4 inčni zaslon u 6.5 mm
Povodom press konferencije u Šangaju (Mobile Asia Expo) Sony Mobile je prestavio novi 6,4 inčni vodootporni smartphone u kućištu debljine nevjerojatnih 6.5 mm – Sony Xperia Z Ultra. Predstavljena je i dodatna oprema u obliku Sony SmartWatcha 2.
26.6.2013.
Najtanji Windows tablet Samsung ATIV Q i novi ATIV Tab 3
U maniri svakodnevnog izbacivanja novih uređaja, iz Samsunga su nakon mobitela sve jače krenuli izbacivati prijenosna računala, tablete i kombinaciju dviju navedenih vrsta - hibride. Najnoviji u portfelju tablet računala su modeli pokretani Windows 8 operativnim sustavom. Dok je ATIV Tab 3 trenutno najtanji Windows 8 tablet na svijetu, ATIV Q ima i mogućnost pokretanja Android aplikacija.
3.7.2013.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.