Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Facebook Spaces - VR društvena mreža
Još jedan način kako proširiti tržište VR-a i prateće opreme
Facebook je tijekom svoje razvojne konferencije F8 najavio pravu VR društvenu aplikaciju pod nazivom Facebook Spaces. Tako će osim dosadašnjeg standarda, kojeg je prije 13 godina nametnuo, Facebook stvoriti i društvenu mrežu u VR-u.
Videopoziv u Messengeru aktivira ovu opciju kojom možete pregledavati VR zapise s prijateljima

Nova aplikacija predstavlja još jedan način druženja s prijateljima na Facebooku, ali ovaj put u virtualnoj stvarnosti. Facebook Spaces započinje s avatarom kojeg možete kreirati i prilagoditi prema svom vlastitom liku, nakon čega možete preko Messengera pozvati prijatelje s kojima ćete se družiti u VR razgovorima. S njima možete pregledavati 360° videozapise, crtati i prikazivati fotografije u VR slajdovima.

Budući da su VR uređaji još rijetko rasprostranjeni, interakciju s prijateljima možete imati putem video poziva na Messengeru, gdje se osobe u VR-u pojavljuju kao avatari osobi bez VR-a i obrnuto, osobama u VR-u se osoba sa video poziva pojavljuje kao 2D video. Facebookova nova VR aplikacija uskoro kreće u beta testiranje za Oculus Rift i svojevrsni je društveni eksperiment. Platforma će u nekom trenutku biti dostupna i developerima, koji će moći nadograđivati ono što je Facebook započeo.

S fokusom na platformu Facebook Spaces, očekuje se da će kompanija imati više sredstava za kreiranje većeg tržišta za VR uređaje, poput Oculusa, čime će se stvoriti i puno veća baza korisnika virtualne stvarnosti. Osim toga, ovo bi mogao biti još jedan način popularizacije VR-a, kao i njena nova smislena upotreba. U videu pogledajte kako Facebook zamišlja budućnost virtualne stvarnosti na društvenoj mreži.

.

Više o temi Facebook, VR.

Komentari (0)
Pročitano (379)
Facebook Workplace uskoro besplatan
U listopadu je Facebook predstavio svoju inačicu za poslovne korisnike i tvrtke pod nazivom Workplace. To je zapravo verzija najpopularnije svjetske društvene mreže prilagođena poslovnim potrebama. No, za razliku od Facebooka, Workplace nije bio besplatan, ali i to će se uskoro promijeniti.
11.4.2017.
Što se krije iza "rakete" na Facebooku?
Alatna traka Facebooka kod nekih je korisnika odnedavno bogatija za još jednu ikonu. Naime, Facebook testira novu opciju, koja će omogućiti bolje filtriranje objava i to prema vašim lajkovima ili preferencijama. Opcija bi se mogla nazvati sekundarnom Naslovnicom, a krije se iza ikone rakete.
9.4.2017.
Je li Facebook Stories direktan napad na Snapchat?
Facebook silno želi napakostiti Snapchatu. Nakon što su ovi odbili Zuckerbergov novac, Facebook je razvio mnoštvo alata nalik na Snapchat, a nedavno su se pojavile i Facebook Stories, opcija slična onoj koju je Snapchat smislio još prije četiri godine.
1.4.2017.
Kako spriječiti i liječiti Facebook od hakiranja i virusa?
Jedno od bitnijih pravila na internetu jest: Što je veća platforma ili sustav, veći je rizik od hakiranja ili pojave virusa. Tako su najčešće mete hakerskih napada društvene mreže, a u tome prednjači Facebook. Kako biste spriječili, ili u najgorem slučaju, liječili probleme s Fejsom, pročitajte ovaj članak.
2.3.2017.
Šokantni podaci o korištenju Facebooka
Facebook je odavno nadrastao pojam društvene mreže. To je sad platforma koja kreira medijske trendove i suvremene načine komunikacije. No, usprkos neizmjernom uspjehu, zalog za budućnost Zuckerbergu i kompaniji stoji na klimavim nogama.
30.3.2017.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.