Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
iPhone povećava sigurnost temeljem lokacije
Novi način zaključavanja iPhonea
Novi Appleov patent otkriva plan za različite razine zaključavanja uređaja ovisno o tome gdje se uređaj nalazi.
Dobar dio korisnika i tako drži mobitel nezaključanim, a ostalim je dovoljan PIN ili možda za novije uređaje prepoznavanje otiska prsta.

Novi Appleov patent opisuje tehnologiju koja bi koristila najmanje dva načina lociranja uređaja istovremeno, npr. Wi-Fi mrežu s poznatom lokacijom i GPS lociranje. Kada bi bilo sigurno gdje se uređaj nalazi tada bi se moglo pristupiti stavljanju manje razine zaštite.

Logika iza lokacijsko bazirane sigurnosti je jednostavna. Ako ste kod kuće i poželite otići na Facebook čemu trošiti nekoliko sekundi na otključavanje uređaja kad ste već mogli vidjeti traženu informaciju. Na ovaj način bi mogli svoj iPhone doma uvijek imati otključanim, dok bi se po izlasku iz kuće uređaj automatski zaključavao šifrom ili nekom drugom metodom koju ste odabrali. Dobra primjena bila bi npr. zaključavanje pojedinih aplikacija u automobilu ili potpuno zaključavanje u uredi ili nekom javnom mjestu.

.

Više o temi Apple.

>> Novi Facebook Messenger za iPad

>> iPhone 6 je (možda) odgođen

Komentari (0)
Pročitano (1268)
Appleovi umjetni mišići za kamere
Ekipa sa stranice Apple Insider otkrila je zanimljiv Appleov patent koji opisuje umjetne mišiće za kontroliranje fokusa i zumiranja u kamerama.
30.6.2014.
Swift: što donosi Appleov novi programski jezik
Apple je na WWDC konferenciji predstavio nove verzije iOS i OS X operativnih sustava. Međutim, publika je sa daleko najglasnijim odobravanjem reagirala na neočekivanu najavu: Appleov vlastiti programski jezik.
12.6.2014.
Novi Facebook Messenger za iPad
Facebook je konačno izdao novu verziju Messenger aplikacije za iPad, te je ovo prvi put da je Messenger dizajniran posebno za iPad, umjesto da se radi o uvećanoj verziji za iPhone.
10.7.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.