Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
iPhone povećava sigurnost temeljem lokacije
Novi način zaključavanja iPhonea
Novi Appleov patent otkriva plan za različite razine zaključavanja uređaja ovisno o tome gdje se uređaj nalazi.
Dobar dio korisnika i tako drži mobitel nezaključanim, a ostalim je dovoljan PIN ili možda za novije uređaje prepoznavanje otiska prsta.

Novi Appleov patent opisuje tehnologiju koja bi koristila najmanje dva načina lociranja uređaja istovremeno, npr. Wi-Fi mrežu s poznatom lokacijom i GPS lociranje. Kada bi bilo sigurno gdje se uređaj nalazi tada bi se moglo pristupiti stavljanju manje razine zaštite.

Logika iza lokacijsko bazirane sigurnosti je jednostavna. Ako ste kod kuće i poželite otići na Facebook čemu trošiti nekoliko sekundi na otključavanje uređaja kad ste već mogli vidjeti traženu informaciju. Na ovaj način bi mogli svoj iPhone doma uvijek imati otključanim, dok bi se po izlasku iz kuće uređaj automatski zaključavao šifrom ili nekom drugom metodom koju ste odabrali. Dobra primjena bila bi npr. zaključavanje pojedinih aplikacija u automobilu ili potpuno zaključavanje u uredi ili nekom javnom mjestu.

.

Više o temi Apple.

>> Novi Facebook Messenger za iPad

>> iPhone 6 je (možda) odgođen

Komentari (0)
Pročitano (1039)
Appleovi umjetni mišići za kamere
Ekipa sa stranice Apple Insider otkrila je zanimljiv Appleov patent koji opisuje umjetne mišiće za kontroliranje fokusa i zumiranja u kamerama.
30.6.2014.
Swift: što donosi Appleov novi programski jezik
Apple je na WWDC konferenciji predstavio nove verzije iOS i OS X operativnih sustava. Međutim, publika je sa daleko najglasnijim odobravanjem reagirala na neočekivanu najavu: Appleov vlastiti programski jezik.
12.6.2014.
Novi Facebook Messenger za iPad
Facebook je konačno izdao novu verziju Messenger aplikacije za iPad, te je ovo prvi put da je Messenger dizajniran posebno za iPad, umjesto da se radi o uvećanoj verziji za iPhone.
10.7.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.