Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Mobitelima uglavnom telefoniramo i šaljemo SMS-ove
Osim toga, najčešće se provjeravaju proizvodi u web-trgovinama
GSMA (GSM Association) predstavila je rezultate svog redovitog istraživanja o navikama korištenja mobilnih uređaja. Istraživanje je obuhvatilo oko 1000 ljudi iz 56 zemalja svijeta.
Mobiteli su na nekim tržištima slabo iskorišteni zbog nedostatka sadržaja

Istraživanje Global Mobile Engagement Index (GMEI) dijeli korisnike mobitela na nekoliko kategorija; od tehnološki osviještenih korisnika iz razvijenih zemalja koji često koriste 4G mobilnu vezu i razne mobilne servise, do korisnika koji svoje mobilne uređaje uglavnom koriste tradicionalno, samo za obavljanje telefonskih poziva i poneku SMS poruku.

U istraživanju su prevladali tradicionalni korisnici s udjelom od 47 posto, ali ipak u GSMA-u predviđaju da će njihov udio do 2030. pasti na 29 posto. Istraživanje je, također, otkrilo zanimljiv podatak kako su SMS poruke još uvijek raširenije sredstvo komunikacije od tzv. messengera u SAD-u i Francuskoj. Razlog tomu su tarife tamošnjih operatera koje uključuju "neograničene" SMS poruke.

Mobiteli se najčešće koriste za pregledavanje i pretraživanje proizvoda koji se namjeravaju kupiti, ali ne i za sam proces kupnje. Izuzetak je Južna Koreja gdje 80 posto korisnika u dobi od 51 do 69 godina koristi svoje mobilne uređaje za online kupnju. Unatoč velikoj zastupljenosti mobitela među korisnicima u sve 54 zemlje koje su sudjelovale u istraživanju, oni su na određenim tržištima slabo iskorišteni zbog nedostatka sadržaja i usluga

.

Više o temi mobiteli.

Komentari (0)
Pročitano (346)
GSMA kongres 2012. (Barcelona)
<div align="left">Već vi&scaron;e od deset godina za redom, u Barceloni se održava GSMA kongres. To je najveće okupljanje kada je u pitanju mobilna tehnologija. Zadnjih par puta ipak je izostala tradicija da se tamo najavljuju top modeli za tekuću godinu. </div>
4.2.2012.
Promijenite Twitter password SMS porukom
Nakon što su nedavno greškom resetirali gomilu passworda, u Twitteru počinju ozbiljnije shvaćati sigurnost korisnika. Jedna od novosti je korištenje mobitela u sigurnosne svrhe.
12.5.2014.
Kako su messengeri ubili SMS
Ne tako davno, SMS je bio najpovoljniji način komunikacije na mobilnim mrežama, no danas ga tipka sve manje ljudi. Uz to, brzina isporuke SMS poruke je sporija neko slanje poruka putem bilo koje messenger aplikacije, a zahvaljujući današnjem užurbanom životu to nam je postalo jako važno. O razlikama u cijenama poruka da ne i pričamo.
23.3.2014.
Facebook Messenger konkurira SMS porukama
Facebook je predstavio novu verziju Messenger aplikacije za Android OS i iOS korisnike. Glavna novost je mogućnost slanja poruka vašim kontaktima iz imenika, čak i ako vam nisu prijatelji na Facebooku.
16.11.2013.
SMS-om do Facabooka
Facebook vi&scaron;e nije rezerviran samo za korisnike koji imaju smartphone uređaje, tvrdi Vipnet, koji je danas prvi u Hrvatskoj uveo uslugu SMS2Facebook. Spomenutom uslugom korisnici mogu provjeriti status, izmijeniti ga i odgovoriti na popratne komentare sa SMS porukom. Ovom uslugom Vipnet je omogućio korisnicima da sudjeluju u najvećoj globalnoj on-line zajednici jo&scaron; jednostavnije, bez dodatnih tro&scaron;kova.
26.1.2011.
KT i Samsung uspostavili prvi poziv na 5G mreži
Korea Telekom i Samsung su obavili prvi poziv unutar 5G mreže. To je samo početak razvoja nove generacije mreža globalne povezivosti, čiji početak seze još u doba popularnog GSM-a, odnosno u početak devedesetih.
1.11.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.