Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Najpovoljnija tarifa za ljetno surfanje
Megabajti se na moru troše brže
Prije odlaska na more nije loše pripremiti se i pronaći najisplativiju tarifu za surfanje internetom. Naspram prethodnih godina, situacija se drastično promijenila pa tako diljem Lijepe Naše možete pronaći gomilu otvorenih WiFi hotspotova. U slučaju da ih ne nađete, istražili smo koje su najbolje opcije (tarife) surfanja.

Koja je najpovoljnija tarifa za surfanje na tabletu ili laptopu?

Korištenjem tableta ili laptopa lako možete potrošiti stotine megabajta u samo par sati. Zato je dobro uzeti posebnu SIM karticu s tarifom za surfanje (tzv. "internet SIM"). Već par godina nama najbolja opcija je ona koju nudi BonBon. Sve što trebate je putem interneta naručiti njihovu "internet SIM karticu" (dodatan USB stick za laptop stoji 150 kuna) i kupiti bon za BonBon od 10, 20 ili više kuna. Odabirete jednu od opcija: "Dnevni internet paket" u kojem dobivate 300 MB za 3 kn dnevno ili pak možete odabrati "Jako velik internet paket" u kojem dobivate 4 GB za 90 kn mjesečno. Vipnet nudi još veći paket od BonBona, tj. nude 1GB dnevnog prometa za 10 kn.

Surfat ću samo preko mobitela (smartphonea), treba li mi posebna tarifa ili dodatna SIM kartica za surfanje?

Ako već posjedujete smartphone sa WiFi hotspot funkcionalnošću (podržava ju iPhone, svi Android OS modeli s inačicom v4.0 i dalje, Windows Phone 8 uređaji...), a ne planirate surfati na ljetovanju kao kod kuće (tj. trošiti stotine megabajta dnevno) i želite surfati samo kako biste provjerili email, društvene mreže i dobili neke osnovne informacije s interneta - po nama najbolja opcija je kupovina dodatnog "data" paketa unutar vaše postojeće tarife. Primjerice, u Tele2 pretplati dodatan data paket od 100MB stoji 10 kn, 250MB stoji 25kn, 500MB stoji 35 kn, 1GB stoji 50 kn, dok 3GB stoje 95 kn. No, uzmite u obzir da se iznos megabajta odnosi na razdoblje od prvog do zadnjeg dana u mjesecu, pa ako naručite paket 15-tog u mjesecu, dobiti ćete pola iznosa megabajta, za pola cijene (primjerice 500 MB za naručen paket od 1GB). 

.

Više o temi tarife.

>> TEMA: Najprodavaniji mobiteli u hrvatskoj [2013.]

>> TEMA: Koliko stvarno košta prepaid [istraživanje prosinac 2013.]


Komentari (2)
Pročitano (5013)
Povoljnije surfanje u roamingu za privatne T-mobile korisnike
Nakon opcija za poslovne korisnike, iz Hrvatskog Telekoma najavili su još povoljnije surfanje u roamingu za privatne korisnike, dok je Vipnet već prije najavio nižu cijenu. Tele2 je SMS porukom obavijestio svoje korisnike o novim roaming cijenama. Unatoč tome, cijene bi još trebale padati što zapravo samo govori koliko su bile drastično visoke.
1.7.2013.
99 kuna za pametni telefon i tarifu u Tele2
Tele2 je danas predstavio novu ponudu koja za 99 kuna mjesečno (plus 5 kuna troška za radijsku frekvenciju), nudi pametni telefon ZTE Blade ili Samsung Galaxy young i "Tarifu 75" u koju je uključeno 1 GB podatkovnog prometa, 250 minuta razgovora prema svim mrežama (bez naknade za uspostavu poziva) i 250 SMS poruka, također prema svim mrežama.
13.6.2013.
Savršena tarifa, bolja od Revolucije
"Neograničeni razgovori, SMS i internet. Bez ugovora i plaćanja uspostave poziva za 150 kn mjesečno." Već smo to vidjeli <a href="http://www.usporedi.hr/kratke-vijesti/tele2-revolucija-probudila-konkurenciju" target="_blank">negdje</a> drugdje (Tele2), &scaron;to samo potvrđuje koliko je ta tarifa isplativa. U sljedećih desetak dana tako bismo mogli dobiti jo&scaron; jednu &quot;X&quot; tarifu sa superlativom u nazivu iz T-mobilea, pored ove nove &quot;Savr&scaron;ene tarife&quot; iz Vipneta.
17.5.2012.
Internet paketi za studente
Internet je nezaobilazni dio života svakoga čovjeka, pogotovo studenata koji bez njega ne mogu zamisliti svoj svakodnevni život, bilo da se radi o obavljanju fakultetskih obveza ili ljetnom provodu. Stoga smo odlučili istražiti &scaron;to se nudi na trži&scaron;tu te koji je najbolji i najpovoljniji mobilni internet paket za studente.&nbsp;
21.6.2011.
Flat rate internet: 10kn za 1 dan
T-Mobile je od danas svim korisnicima koji svoj račun nadoplaćuju <em>prepaid </em>bonovima omogućava neograničeno surfanje internetom uz novu uslugu &quot;Internet Dan&quot;.
3.5.2011.
HT proširio pokrivenost 4G mrežom
Hrvatski Telekom je objavio kako su dodatno proširili pokrivenost najnaprednijom 4G mrežom temeljenoj na LTE tehnologiji. Tako sada stanovnici Pule, Umaga, Sinja, Imotskog, Dubrovnika, Virovitice, Vinkovaca, Bjelovara i Vukovara imaju pristup najbržem mobilnom internetu četvrte generacije.
21.8.2013.
Komentari
Ukupno komentara: (2)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.