Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
New York ima Wi-Fi govornice
Ili ih barem planira uvesti
New York ima preko 10 tisuća govornica koje u doba smartphonea koristi zanemariv dio stanovnika. Zato planiraju potpuno obnoviti sve govornice te ih pretvoriti u moderne komunikacijske centre.

Glavno pitanje je što govornica uopće teoretski može imati a što prosječan smartphone već nema.

O govornicama u New Yorku brine se nekoliko različitih tvrtki, ali u listopadu svima njima ističe ugovor. Gradonačelnik Bill de Blasio zna da govornice postaju potpuno besmislene pa ih planira obnoviti na jednom velikom javnom natječaju.

Najlogičniji potez je pretvoriti govornice u Wi-Fi hotspotove, iako je i potreba za tim relativno malena kada sve više mobilnih tarifa uključuje relativno veliki internet promet. 

Neke govornice u New Yorku kao dio pilot projekta već imaju Wi-Fi hostpot funkcionalnost, a sada bi se to trebalo proširiti na sve govornice. 

.

Više o temi Wireless.

>> Google eksperimentira s bežičnim mrežama

>> 5G donosi 100-gigabitni mobilni internet

Komentari (0)
Pročitano (1245)
D-Link šareni wireless routeri
Ako imate wireless mrežu kod kuće onda imate i router, a najvjerojatnije se radi o dosadnoj sivoj ili crnoj kutiji koju ste negdje sakrili. D-Link ima drukčije mišljenje o tome kako bi routeri trebali izgledati.
28.5.2014.
Google i Microsoft podupiru Facebook
Niz tvrtki, među kojima su Google i Microsoft, službeno su poduprli Facebook u borbi protiv ureda tužitelja u New Yorku. IT tvrtke pokušavaju zaustaviti vladu u pristupu privatnim podatcima korisnika.
20.8.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.