Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Solarno punjenje umjesto klasičnog
Kada smo još koristili kalkulatore, svi su imali solarni punjač. Danas svi imamo mobitele, dok klasične kalkulatore koriste još jedino poslovnjaci. No, nema više solarnih pločica već hrpa utora i konektora. Možda se i to promijeni.

SUNCE JE U MODI

Naime, Logitech je nakon prizvodnje prve kvalitetne i komercijalne solarne tipkovnice odlučio skrenuti dodatnu pozornost na obnovljive izvore energije. Ne, nisu izmislili tipkovnicu na vjetar i valove koji se pune dok na moru surfate internetom, već su izdali zanimljiv letak s informacijama o uštedi baterije putem solarnog punjenja.

Jedini trenutni "nedostatak" solarne tehnologije je njezina cijena u što smo se uvjerili i prilikom testiranja solarnih punjača za mobitele. Primjer ugradnje GPS i WiFi modula u mobitele pokazao je kako je svaka nova tehnologija u početku skupa, no s vremenom njena cijena drastično opada, pa očekujemo isto i sa solarnim punjenjem gadgeta. Logitech se barem pobrinuo biti među prvima.

<strong>Autor:</strong> Matko Pecotić <em>via</em> Logitech PR
29.7.2011.
Tagovi
Komentari (0)
Pročitano (3244)
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.