Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Više nema 35mm filma u kinima
Nakon više od 100 godina konačno prestaje distribucija filmova na vrpcama
Paramount je postao prvi veliki studio koji potpuno odustaje od distribucije filmova na 35mm kino vrpcama. Distribucija u digitalnoj tehnologiji je jeftinija, a 35mm projektore danas koristi zanemariv dio kino dvorana.

Dok se gasi distribucija filmova u analognom formatu, snimanje istih ne prati trend. Pola ovogodišnjih filmova nominiranih za Oskare snimljeno je analognim kamerama.

Paramountov najnoviji hit "Vuk s Wall Streeta" prvi je film potpuno distribuiran u digitalnom formatu. Za to se saznalo tek sada jer niti jedan studio nije htio biti zapamćen kao prvi koji je odbacio 35mm film, pa su u Paramountu prelazak na digitalnu distribuciju napravili potiho. 

Još uvijek postoji mogućnost da će Paramount raditi 35mm vrpce koje će se slati u Južnu Ameriku i slične dijelove svijeta gdje digitalni projektori ne vladaju kino dvoranama. S druge strane, 8% kina u SAD-u još uvijek nema digitalne projektore te će sada morati ili platiti nadogradnju, ili riskirati da ostanu bez najvećih filmskih naslova. 

Filmovi se na 35mm vrpcama distribuiraju već 120 godina čime je ta tehnologija jedna od najuspješnijih u povijesti kinematografije. 

Više o temi film.

Komentari (0)
Pročitano (1422)
Kupite Batmobile iz 1966.
Godinu dana bilo je potrebno za kontstrukciju replike Batmobilea iz 1966. godine. Sada ona može biti vaša, za samo $200,000.
14.10.2013.
Fotografije s prvog Kodaka 1
Kodak 1 bio je nešto slično današnjim kompaktnim fotoaparatima, barem koliko je to bilo moguće u 19. stoljeću. Portal DPReview objavio je neke snimke s tog fotoaparata koje dobro prikazuju život tadašnjeg društva.
8.10.2013.
Warcraft film dolazi u prosincu 2015.
World of Warcraft je jedna od najpopularnijih pc igara svih vremena, pa je samo pitanje vremena bilo kada će nekom pasti na pamet da od nje napravi film. Nadamo se da će biti uspješniji od dosadašnjih filmova temeljenih na pc igrama.
4.10.2013.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.