Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Znanstvenici stvorili svinje koje svijetle u mraku
Ne šalimo se
Vijest za novogodišnje jutro - kineski znanstvenici uspješno su stvorili svinje koje svijetle u mraku. Postupak je jednostavan, samo su ubacili dio DNK molekule lignje u DNK svinja.
Genetski inženjering poput ovog već se desetljećima provodi na hrani koju jedemo, iako u nešto blažoj verziji. Unatoč konstantnim paničnim novinskim naslovima pravi negativni efekti još nisu zabilježeni.

Kineska svijetleća svinja je najbolje ime za životinjsku vrstu koje smo ikad čuli, ali ne radi se o prvom takvom eksperimentu. Turski znanstvenici već su ranije ove godine uzgojili prve fluorescentne zečeve.

Svrha ovakvog genetskog modificiranja životinja je ta da ih se s vremenom "programira" tako da proizvode enzime koji pomažu liječenju nekih bolesti, na puno jeftiniji način nego gradnjom novih farmaceutskih tvornica.

Udruge za zaštitu životinja nemaju razloga za brigu - kvaliteta života genetski modificiranih životinja nikako se ne razlikuje od one njihove "normalne" braće.

Više o temi znanost.

Komentari (0)
Pročitano (1753)
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.