Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Znanstveno potvrđeno: Veličina zaslona je važna
Novi laserski projektori ultra kratkog dometa naglašavaju fokusiranost tvrtke Epson na ispunjenje prava na jednake uvjete u obrazovanju.
Epson predstavlja najnoviju generaciju laserskih video projektora ultra-kratkog dometa za poboljšanje kvalitete obrazovanja. Novi model Epson EB-710Ui, koji će biti dostupan na svjetskom tržištu krajem listopada. Biti će dostupan u veličini do 254cm i rezolucije 1920x1200 pikesela.
Laserski video projektori puno su praktičniji od klasičnih jer nema brige o mijenjanju, vrlo često skupih, lampi.

Nakon istraživanja provedenog prošle godine u Sjedinjenim Američkim Državama, Epson objavljuje podatke dobivene u novoj studiji koju je provela tvrtka Radius Global Market Research o čitljivosti sadržaja prikazanog na zaslonu veličine 70 inča (177,8 cm) u učionicama prosječne veličine u Velikoj Britaniji i Singapuru. Istraživanje pokazuje kako više od 50 posto učenika u obje države smatra kako je sadržaj na 70-inčnom zaslonu teško čitati. Više od polovice ispitanika krivo je prepisala barem jednu stavku koju su vidjeli na ekranu.

Rezultati istraživanja idu u prilog „pravilu 4/6/8“ za određivanje optimalne veličine zaslona. Riječ je o neformalnom pravilu koje je na snazi već dulje vrijeme i koje primjenjuju audio video integratori i montažeri kako bi odredili optimalnu veličinu zaslona u različitim okružjima poput učionica, konferencijskih sala i velikih dvorana.

„Kada je riječ o odabiru najboljeg zaslona za vašu učionicu, najvažnije je da bude dovoljno velik kako bi svi učenici mogli jasno pročitati sadržaj“, kazao je Yasunori Ogawa, operativni direktor za vizualne proizvode u Epsonu. „To je od najveće važnosti za uspjeh svakog učenika. Novi model EB-710Ui, kao i ostali Epsonovi napredni interaktivni projektori u učionice donose napredne mogućnosti suradnje“.

Usporedno s rezultatima istraživanja Epson predstavlja najnoviju generaciju laserskih video projektora ultra-kratkog dometa za poboljšanje kvalitete obrazovanja. Novi model Epson EB-710U uz veliki zaslon omogućava projekciju snage od 4000 lm, u razlučivosti WUXGA za prikazivanje sadržaja najveće kvalitete, u učionicama širom svijeta. Model EB-710Ui uz to funkconira s laserskim izvorom svjetla za dosljednu izvedbu, bez brige o zamjeni lampe.

.

Više o temi EPSON

Ante Glavurdić
19.7.2017.
Komentari (0)
Pročitano (206)
Vezani proizvodi
Epson predstavio čak 8 novih projektora
Epson je prije nekoliko dana proširio svoju gamu laserskih 3LCD instalacijskih projektora s čak 8 novih modela. Najvažnija značajka im je što imaju snagu svjetlosti od 12 do 15 tisuća lumena.
12.2.2017.
Epson predstavio RIPS pisače
Tvrtka Epson je premijerno korisnicima u Hrvatskoj i regiji predstavlja novi model višenamjenskog uređaja RIPS (Replaceable Ink Pack System) koji umjesto klasičnih patrona koristi vrećice s tintom što omogućava najpovoljniji, kvalitetan i učinkovit ispis.
18.5.2017.
Skupe zamjenske tinte odlaze u zaborav
Korporacija Seiko Epson objavila je kako je kumulativna globalna prodaja Epsonovih pisača visokog kapaciteta (Ink Tank System) dostigla 20 milijuna jedinica.
17.4.2017.
Epson RIPS smanjuje potrebu za izmjenom tinte
Epson je nedavno predstavio višenamjenski uređaj WorkForce Pro WF-C869RDTWF. Ovaj uređaj je prvi dobio novu tehnologiju RIPS (Replaceable Ink Pack System) koja smanjuje potrebu za izmjenom tinti.
3.2.2017.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.